Palačinke z gobami in ajdovo kašo
Sarin, tašča je pač samo okoliščina v tvojem življenju, prav kakor vreme, naša politična ureditev, tvoj partner in otroci.(že dežuje po meni od mojih okoliščin).
V glavnem imamo ljudje skoraj neomejene in celo prav poceni možnosti in sposobnosti za spreminjanje samih sebe, zaradi svojih širnih pogledov in velike nesebičnosti se pa običajno lotevamo spremembe tokov rek, obnašanja tašč in svojih otrok, preusmerjanja tsunamijev v smeri ali proč od svoje sužbe in kopanja rovov do Avstralije, če se omejim na bolj običajne in male projekte.
Taščo imaš pač kakršno imaš, tudi ona ima snaho po svoji meri; ko te berem, imam občutek, da sta si, vsaj po posesivnosti kar po meri.
nolaTudi jaz ne morem iz svoje kože in sem na srečo kar neke vrste sama svoj terapevt, brez formalne izobrazbe. Ko me nekaj muči ali zbudi sredi noči, točno vem, zakaj sem se zbudila. To je tisto, kar imenujem "problem". Potem ga malo poanaliziram: Trenutna situacija je A. Jaz želim situacijo B. Moja naloga je priti od A do B? Kako? Poiščem pot, najdem rešitev in spet mirno spim. Dokler me kakšen vročinski obliv ne napade sredi noči. Je pa res, da se moraš odličiti, v katere bitke se je vredno spuščati. Spreminjati druge ljudi je prav tako nemogoče, kot je drugim ljudem spremeniti nas. Največ težav imamo zaradi tega, ker mislimo, da moramo gledati le spodobne, kvalitetne filme, brati Shakespearove drame, gledati samo opere itn, češ, naj si ljudje mislijo vse dobro o meni. Saj ni nič narobe s tem. Narobe je, če si ne dovoliš ogleda filma zaradi zabave, poslušaš glasbo, ki je vesela in prebereš easy knjigo, da lahko potem dobre in kvalitetne v resnici ceniš. Najbolj pomembno je pa seveda samo ceniti sebe in se (vsaj vsake toliko časa) postaviti na prvo mesto.
VanjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Palačinke z gobami in ajdovo kašo

Hoppy brioš