Biskvit s slivami
Tudi jaz ne morem iz svoje kože in sem na srečo kar neke vrste sama svoj terapevt, brez formalne izobrazbe. Ko me nekaj muči ali zbudi sredi noči, točno vem, zakaj sem se zbudila. To je tisto, kar imenujem "problem". Potem ga malo poanaliziram: Trenutna situacija je A. Jaz želim situacijo B. Moja naloga je priti od A do B? Kako? Poiščem pot, najdem rešitev in spet mirno spim. Dokler me kakšen vročinski obliv ne napade sredi noči. Je pa res, da se moraš odličiti, v katere bitke se je vredno spuščati. Spreminjati druge ljudi je prav tako nemogoče, kot je drugim ljudem spremeniti nas. Največ težav imamo zaradi tega, ker mislimo, da moramo gledati le spodobne, kvalitetne filme, brati Shakespearove drame, gledati samo opere itn, češ, naj si ljudje mislijo vse dobro o meni. Saj ni nič narobe s tem. Narobe je, če si ne dovoliš ogleda filma zaradi zabave, poslušaš glasbo, ki je vesela in prebereš easy knjigo, da lahko potem dobre in kvalitetne v resnici ceniš. Najbolj pomembno je pa seveda samo ceniti sebe in se (vsaj vsake toliko časa) postaviti na prvo mesto.
VanjaKer nisem imela časa vsega prebrati ,bom vseeno napisala nekaj iz lastnih izkušenj.Ker sem že 21 let poročena in s skoraj odraslima otrokoma še vedno živimo pri tastu in tašči ,ker sem se navadila potrpeti in se nekako prilagoditi ona in jaz nam uspeva in imam rada svojo taščo ,mogoče bolj kot mamo!In ravno to je to ,moja mama ni nikoli sprejela mojega moža ,torej ima on grozno taščo,jaz jo občasno obiščem ,mož pa ne prestopi njenega praga!Torej ,če hočeš v miru živeti s svojim fantom ,pojdita živet drugam ,kamor pač bosta lahko ,potem jo pa pusti,kot moj mož pusti mojo mamo pri miru ona pa njega!Za boljše razumevanje naj še napišem ,da niti minute ni popazila na moja otroka ,ko sta bila še majhna,nobenega darila za miklavža....,včasih da samo meni kakšno malenkost za roj.dan ,pa ker smo se s tem sprijaznili ,se sploh ne obremenjujemo z njo ,ker pride včasih še kakšen večji problem,kot je tašča v mojem primeru kar mama!Torej Sarin le pogumno ,če se bo le fant prav odločil ......!
marjeta10| dragička je napisal/a: |
| Prekiniti stike s starši (sploh ni važno čigavi so - moževi ali ženini)? Kaj ni to smrtni greh? ! |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Biskvit s slivami

Bowla s kozicami