mene pa zanima, če ve katera kje je v lj možno obiskati šiviljski tečaj, vem da jih organizira Elna... aja a je ketere že obiskovala kak tečaj šivanja in krojenja? koliko ste se dejansko naučile?
hvala
m-a-j-a
mene pa zanima, če ve katera kje je v lj možno obiskati šiviljski tečaj, vem da jih organizira Elna... aja a je ketere že obiskovala kak tečaj šivanja in krojenja? koliko ste se dejansko naučile?
hvala
m-a-j-a
Maja, tečak šivanja in krojenja prireja tudi Singer v WTC na Dunajski. Moja hči pa je lansko leto obiskovala tečaj pri Elni, ki ga organizirajo tudi v dopoldanskem času, pri Singerju je pa v večernih urah, ko zaprejo trgovino. Njej je takrat pač bolj odgovarjal dopoldanski termin. Med tečajem si je naredila hlače, dolgo in krilo in eno malo bolj komplicirano večerno dolgo obleko z bolerom. Je pa res, da so bile na tečaju takrat samo štiri "učenke" in se jim je predavateljica lahko malo bolj posvetila kot bi se jim sicer, če bi jih bilo npr. 10. Je pa želela jeseni obiskovati tečaj krojenja, pa ni bilo dovolj zainteresiranih. Osnove pa je vsekakor na tečaju šivanja dobila, tako da si je kasneje doma zašila že kar nekaj novih stvari.
Če si še študentka, imaš tudi tule možnost: http://www.mic.si/content/view/1444/57/
Pa ŠOLT jih tudi organizira, če se ne motim.
AtinaJerča, jaz sem totalni samouk. Začela sem z metrom in kredo (velja zlato pravilo: 3x meri, 1x reži!), pozneje pa sem "odkrila" tudi kroje. Seveda gre veliko lažje, če ti kdo pokaže osnove, vendar sem se jaz sama naučila zašit praktično vse: hlače, obleke, plašče, jakne...
V vsaki Burdi imaš legendo krojev in si najprej to oglej. Sicer je v nemščini ampak če ne razumeš, si lahko pomagaš s slovarjem ali prevajalnikom. Svetujem ti tudi, da za začetek izbereš lažji kroj. Ti so označeni s težavnostnimi stopnjami (ena pikica pomeni lažje, dve težje itd). Ko boš prerisovala kroj na blago pazi, da boš odrezala npr. 2 cm blaga več za rob.
Jerča, kar pogumno!![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Galette z zelenjavo

Hot dog v listnatem testu