Klik

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 8. jan 2009 18:52 | ogledi: 2.630 | odgovori: 27

nekaj me zanima. V decembru sem plačevala položnice in sedaj vidim po izpisku, da je tisti dan plačan tudi neznan račun v višini 30 eur, jaz pa nimam nobene položnice, niti kopije lista,ki si ga ob plačilu vedno ven potegnem, da bi vedela za kaj se gre. Mi bodo na banki jutri dali številko računa na katerega je bil denar nakazan in ob kateri uri? Nakazilo naj bi bilo na hčerino šolo, vendar njena malica in kosilo znašata več, nikoli točno 30 eur. Bi se lahko to zgodilo brez moje vednosti? Mi lahko kdo obrazloži kaj je na stvari, ker me res skrbi, kaj bi to lahko bilo.

Me pa tudi zanima, če dajo na banki za katerokoli plačilo potrdilo, npr. če ga nimaš, pa ti hoče nekdo dokazat, da nisi plačal računa.

Hvala in lep večer vam želim.

ariella

Temo je spremenil(a) ariella_3 dne 08. jan 2009 18:54:07

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

8. jan 2009 18:58

Meni se je enkrat zgodilo podobno, sem šla na banko in dobila vse podatke (ter ugotovila, da sem račun plačala sama in pozabila). Ti kar pojdi tja in vprašaj, saj gre za tvoj račun in imaš pravico do dostopa do vseh podatkov.

tulka

bojanam  

član od: 18.7.2003

sporočila: 598

8. jan 2009 19:00

Lahko pa si pogledaš pod Arhiv...plačila in boš točno vidla kaj je bilo plačano...

lp Bojana

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

8. jan 2009 19:08

Res je, ob vsakem plačilu v arhivu imaš ikono "podrobnosti", in ce jo kliknes, se ti izpise cela poloznica. Mimogrede, decembra je bilo manj dni pouka, tako da je tudi racun za hrano v soli manjsi... lp, proxima

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

8. jan 2009 19:37

ja, saj sem pogledala, pa mi ni nič jasno, ker piše "šola september"" Septemberska položnica je bila plačana 18.10.08, ne pa decembra, tako da mi res ni nič jasno. Ko bi vsaj račun v tem znesku imela... Mi bodo na banki povedali čigava oz., če je št. tekočega računa res od šole ali je od koga drugega? ariella

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

8. jan 2009 19:42

Ariella sej lahko sama ugotoviš, če je račum res od šole. Pri vsakem plačilu na kliku imaš spodaj okence "preveri račun prejemnika" kilkneš to in se ti izpiše čigav je račun. Poročaj, če boš ugotovila kaj je bilo. ursa40 Ps Ja, na banki ti proti plačilu izdajo potrilo o plačani položnici Sporočilo je spremenil(a) ursa40 dne 08. jan 2009 19:46:20

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

8. jan 2009 19:53

Lahko si pa pozabila popraviti šola september na šola december? meni se to velikokrat zgodi, ker imam položnice shranjene med hitra plačila. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. jan 2009 20:40

Ježešna, ariella, jasno, da "ti bodo povedali". čeprav ne vem, kje si to plačevala - če si čez klik, potem tam piše, kdo je prejemnik računa. Ko pa po drugi strani praviš, da nimaš položnice....a si plačala preko bankomata? V vsakem primeru pa imaš možnost, da - ekletronsko zahtevaš pojasnilo - ni treba hoditi na poslovalnico, samo klikneš na reklamacijo....in dobiš čisto korektne odgovor iz ustreznega oddelka (še hitreje je, če sama napišeš vprapanje, ker gospa v poslovalnici mora kontaktirati točno isti oddelek kot ti, samo da bi v primeru elektronskega zaprosila že internetna maska posredovala zahtevek na ta pravi naslov) - imaš datume naročanja plačil in datume izvedbe plačil. Če imaš oktobrski datum, plačilo pa decembra, je velika verjetnost, da je bilo oktobra izvedeno naročilo in je šlo potem plačilo v čakalno vrsto in je bilo sprovedeno točno takrat, kot je bilo napisano, da mora. Ne razumem, zakaj te stvari rešuješ na kulinariki. Banka, ki ima elektronsko aplikacijo Klik, ima tudi 24 urni telefonski servis Teledom in ti tam lepo vse povedo (je pa res, da za informacije o transakcijah na računu zahtevajo od tebe navedbo popisnih kod - to je tisto, kar dobi vsak uporabnik telefonskega servisa in potem poveš operaterji števlike in črke na listuku in to je to..... Tudi na izvedenem plačilu (klikneš Arhiv) piše, kam je bilo nakazilo sprovedeno - program je narejne tako, da prepozna imetnika računa, skratka, daj še enkrat poglej. Sicer pa je elektronsko bančništvo tako sofisticiran sistem, da če bi prišlo tam do sistemskih napak, ki bi "komu vlekle denar z računa, nekomu pa večkrat kar nekaj nakazale", bi se morale itak obdelave ustaviti. To se je pa v plačilnem sistemu v Sloveniji zadnjič zgodilo 17. decembra 2007 in so zaradi tega obdelave dve uri stale, potem je bilo pa spet vse okej. Reklamacije se ponavadi zgodijo zaradi tega, ker je nekdo nekaj daj v vrsto plačil, potem pa na to pozabil. Pa zgodijo se reklamacije, potem se pa ugotovi, da je en zakonec jemal denar drugemu zakoncu....Pa zgodijo se reklamacije, pa se potem ugotovi, da je kdo napisal kakšnpo nulo preveč. Pa zgodijo se rkelamacije, potem se pa ugotovi, da je kak sorodnik peglala kartice od ranvokar umrlih (ta se zgodi ogromnokrat). Skratka, ariella, lahko bi bilo tudi slabše. Lahko bi imela vprašanj za 300 #UR.... Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 08. jan 2009 20:51:46 Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 08. jan 2009 20:52:26

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. jan 2009 21:36

Vem, zakaj noče vprašat banke. Tam se bodo čudili, ker se to ne dogaja, na Kulinariji smo pa sami smrtniki in vemo, da se zmotimo mi, ali pa kdo drug.

Mi je všeč, da se nas bojiš manj kot bančnikov....

Korajžno preveri. Že kar danes.

F r i n a

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

9. jan 2009 5:25

Hvala za opozorilo, bom tudi jaz sedaj bolj previdna. Vsekakor ti morajo dati na banki vse informacije, saj imaš vso pravico.

(žaljiva vsebina .... če že, sodijo take reči na ZS) Lep dan in veliko se smejte

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 09. jan 2009 05:55:21

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

9. jan 2009 7:15

Rimljanka vem da imaš pravico spreminjati sporočila, vsekakor pa imam tudi jaz pravico napisati kar mislim- IN VSEKAKOR NI BILO ŽALJIVO.

Brez komentarja sem... tukaj se itak ne sme več povedati nič. Elitne osebnosti si pa lahko dovolijo vse! Naj bodo potem pravila za vse, če že so!

Lep dan in veliko se smejte

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti