Maturantska obleka

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

6. feb 2010 20:36

vendelina a bi mi lahko svetovala ka kupiti sinu za maturantski ples, da ne bi zapravila preveč denarja. Nekaj smo hodili gledat vendar so obleke okoli 250 €. Sinu so sicer zelo všeč, vendar se zaveda in mi je to tudi povedal, da ne želi zapraviti toliko denarja za obleko, ki jo bo nosil en večer. Tudi ni tak tip človeka, da se želi "pokazati" z obleko. Imaš mogoče kakšen nasvet kje bi lahko pogledali za kakšno ne preveč drago, pa vseeno kvalitetno obleko. Smo sicer iz obale, vendar bodo v petek informativni, tako da se verjetno odpravljamo v Lj. masters

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. feb 2010 20:45

zara? bannanna_v_slo ;)

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. feb 2010 11:41

masters, saj ni nujno, da gre namaturantsega v obleki, sploh če to ni njegov stil oblačenja. Na mat plesih - kot starši smo bili na dveh - sem videla veliko fantov v hlačah (črne kavbojke na primer) in malce bolj svečani srajci in so bili prav luštni, čisto naravni, ki niso popustili pod pritiskom,da pa na maturantca mora v obleki. Zakaj, če to sicer ni njegov stil oblačenja? Kakšna svilena srajca čez hlače je lahko čisto v redu kombinacija, meni so bili ti fantje zelo všeč, ker niso lezli v obleko za en sam večer, ker bi naj pač tako bilo. OStali so zvesti samim sebi in mat ples ni zaradi tega nič izgubil na svečanosti. Moj sin se je sicer odoločil za obleko, a je imel spodaj majico, ne srajce, ker bi mi vsi, vključno z njim, itak umrli od smeha, če bi za ples oblekel kakšno svečano srajco...Tudi čevljev ni imel plesnih, ampak semišne.

Zakaj bi bilo mladostniki na maturantskem plesu nekaj, kar sicer niso?

Takoda poglejte tudi za kakšno takšno kombinacijo, brez obleke.

Mamamia

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. feb 2010 20:21

Moška oblačila za maturantski ples: Načeloma svetujem temne barve in sicer te tri: črna, antracitno siva s svetlečo obelavo, temnomodra. Zaradi tega, ker so te barve prijazne do fotografiranja, medtem ko razne rjavkaste, oranžkaste in zelenkaste niso. Razen v primerih, ko je fant že oblačilno formiran (ampak taki so zelo redki), svetujem oblačilo v sestavi hlače+blazer, če je a suit (oblačilo iz enakega materiala) preveč za enkratno uporabo. Oblačila tipo "Lado Bizovičar na nedeljskih šovih" niso najboljša za maturalca (to je vendarle svečano). So pa taka oblačila okej za valeto (kjer so obleke čisti ajoj). Pri kombinaciji hlače+blazer svetujem, da najdete kombinacijo, kjer gre za enako barvo, pa je morda material blazerja bolj izrazit, medtem ko so hlače gladke. Blazer bo potem še zelo uporaben za srednje svečane dogodke na faksu, pa za kak izpit bo tudi prav prišel....in dalo se ga bo kombinirati z bolj kežual hlačami. Namesto srajce in kravate predlagam bodisi svetlečo srajco (belo, sivo, vijola, modra) bodisi oprijeto majčko iz viskoze ali pa mikrofibre. Jaz bi se tega iskanja lotila že zdaj, še posbej, ker so morda še kakšni kosi ostali iz zimske sezone. Vendelina jr.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

8. feb 2010 20:30

mamamia, jaz mislim da do četrtega letnika noben od fantov nima takšnega "stila", da bi se oblekel v obleko na maturancu. pa še za ustne na maturi bo prišla prav obleka ;) bannanna_v_slo ;)

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

8. feb 2010 20:41

bannanna je napisal/a:
mamamia, jaz mislim da do četrtega letnika noben od fantov nima takšnega "stila", da bi se oblekel v obleko na maturancu. pa še za ustne na maturi bo prišla prav obleka ;) bannanna_v_slo ;)

No, veš kaj, na ustnih izpitih v obleki, junija, ne se hecat, no.

In, obstajajo fantje, ki v SŠ hodijo v obleki, ja, So, ampak res redki. Imajo pač tak stil. In še prav lušni so, posebni pa tudi. Kot številni drugi.

rimljanka - zasebno mnenje

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

8. feb 2010 20:42

bannanna je napisal/a:
mamamia, jaz mislim da do četrtega letnika noben od fantov nima takšnega "stila", da bi se oblekel v obleko na maturancu. pa še za ustne na maturi bo prišla prav obleka ;)bannanna_v_slo ;)

 

A se je treba po novem za ustno maturo "zrihtat" .

Vanja

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

8. feb 2010 21:29

rimljanka, recmo, da sem to videla na naši gimnaziij, pa sem jo končala 5 let nazaj. bili so v hlačah in srajcah. pač, v hlačah od obleke. bannanna_v_slo ;)

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

8. feb 2010 21:38

Ne, Vanja, prvič slišim za kaj takega. No, ravno kot za na plažo ni, da bi bili.... Ampak, v oblekah pa res ne.

rimljanka - zasebno mnenje

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

9. feb 2010 9:00

Vsak ima nek svoj stil, nekomu pristaja obleka, nekomu ne. Proti koncu gimnazije fantje že vedo, kaj in kako. In enim je obleka odlično pristajala, drugi so bili prav tako všečni v kombinaciji, kot sem jo opisala (hlače in malce bok svečana srajca). Sploh nekaj športnikov, ki jih poznam že od prej, so ostali zvesti sami sebi in niso rinili v obleke, ker so rekli, da se v njih ne počutijo dobro. Razene nega med njimi, ki pa jo je tudi znal nosit.

Hočem reči, zakaj bi na en sam večer nekdo za vsako ceno rinil v svečano obleko z vsemi svečanimi dodatki, če se v tem ne počuti dobro. PA čeprav gre za enkraten dogodek, kot je maturantski ples. A si ga bo zapomnil po obleki ali po tem, kako lepo so se imeli?

Naš sin je ubral srednjo varianto: Temno rjavo, skoraj črno obleko s črtami, spodaj črna bombažna oprijeta majica in semiš čevlji v bravi črt na obleki (svetlejši ton). Tudi za fotografiranje se je vse dobro obneslo.

 

Na maturitetne teste in izpite je pa hodil oblečen enako kot v šolo: kavbojke in srajca ali majica. Očitno nikogar ni motilo, profesorjev pa sploh ne, sicer mu ne bi prijazno pomagali pri kakšnem vprašanju, če se je začelo zatikati. Je pa res, da so nekateri prišli na maturo bolj svečano oblečeni, "boljše" hlače recimo in tudi kakšno kravato je bilo videti pri fantih. Kot sem rekla: kakor se počutiš, tako se obleči.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti