| Cila je napisal/a: |
Vendelina Jr., kje bi pa svetovala nakup oblek tistim maturantom, katerih starši s svojimi prejemki komaj krpajo mesečne proračune, so po možnosti še brez zaposlitve in je največ, kar sploh še zmorejo, da ob minimalni štipendiji pošiljajo svoje otroke v srednjo šolo? Ni jih tako malo in primeren nasvet bi jim zelo prav prišel. Cila |
Maturantska obleka
Res je Vendelina, za vsako mamo je njen otrok najlepši!
Tisti zadnji stavek je nekako sam priletel, je pa res, da ima grozno postavo. Velik je, v ramenih zelo plečat in mišičast, v pasu ga skoraj ni dosti, rit oa velika in noge zelo mišičaste, dolge, no, pa kupi takemu obleko.
Od 5 leta namreč trenira karate, zraven pa malo nogometa in odbojke, pa košarka in hokej....
Ampak o obleki sem resno mislila, da mu je stala kot ulita. Sošolcu so šivali po meri v Muri,.....pa mu je bil sako prevelik, hlače pa predolge. Pa je ravno tako športnik, samo je bolj dolg in suh kot moj. Tako bi mu moralo po meri zašito boljše stati, pa mu ni. Še njegova mama, ki dela v M...me je vprašala, kje smo mu dali šivati, ker mu je res lepo stala. Pa še neumičljiva je skoraj! hehe:):)
KyaraMoje izkušnje: najbolj lušne so tiste maturantke, ki imajo enostavne obleke, frizure, ki jim po letih pristajajo. In ne vtoglavih pet, ker ne znajo hoditi v njih. Marsikatera od tistih, ki je imela obleko znane keatorice, ali kupljeno v tujini ali v kakem fensi butiku v prestolnici, je izgledala čudna, postarana, prav nič maturantka. Bistveno je, da si takrat vesel, razpoložen, prešerne volje. Kot pravi pesem:
Urša, do takrat, ko boš na vrsti je še dosti časa, pusti, da steče ta čas in ob letu osorej bomo pa s tabo kakšno rekli. Velja?
Še dobro, da nimam vsako leto skrbi z obleko za maturantski ples! ![]()
![]()
![]()
![]()
| mamaF je napisal/a: |
| U, Vendelina, se bom z veseljem priporočila čez 6 let, ko bo moja bejba pred maturantskim, je namreč take sorte, da ima že zdaj moje "kao stilistične" nasvete za "toooo much čudaške" in se mi zdi, da bi znala edino eno lady s tapravo avtoriteto in z izkušnjami upoštevat, ko pridemo do dneva D |
Meni se pa zdi, da pustovanja, maturantski plesi, brucovanja, pa ohceti in kar je še takih priložnosti prav kličejo po kostumih, ki so lahko bolj ali manj odtrgani, primerni pa prav in samo za te priložnosti in je seveda zato zelo primerno, da niso predragi.
Najsibodo kupljeni ali našiti doma, važno je, da so slavljencem všeč za tisti dan in da niso obremenjeni s tem, da jih bodo nosili še leta in leta. Magari ko je Modigliani poslikal obleko svoji J. tudi najbrž nista načrtovala da ji bo prav prišla, ko bo skočila skozi okno.
Fino je, če se znajo bodoči odrasli, kar naj bi maturantje bili, sami odločiti kakšen image želijo za to priložnost, - naj bodo fantje, bodoči razumni pravniki, ekonomisti in fiziki vsaj ta večer rock zvezde, bodoče matematičarke, lingvistke in zdavnice pa bebave princeske, za vse je to ena od redkih priložnosti, da se namaškarajo in malo poskusijo, kako bi bilo, če bi bilo...
Saj mladina dobro ve, kaj je teater in kaj je vsakdan, kaj je kostum in kaj dnevna obleka, ne rabijo starševskih nasvetov, še manj pa forumskih posvetovanj.
Linžerije pa tamladi še opazili ne bodo, daleč je zanje kriza srednjih let. Pa upam, če bo to za kakšnega ali kakšno tisto taprvič, da ne bodo med tistimi, ki jim je to celo uspelo pozabiti. Bo manj kvantanja.
nola
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.