Poke skleda z lososom
Pravzaprav sem to sliko prilepila, ker sem prvič v življenju vidla tako velikega stroka česna ne zato, da bi se hvalila.
Zdenkica ne bo držalo, daje po pravem česnu.
lp
Anamarija
Ne nimam, sem dobila le 3 stroke, bom pa povprašala naokrog, če mi posodijo glavo![]()
.
lp
Anamarija| anamarija1 je napisal/a: |
lp Anamarija |
Pazi, da te ne bodo narobe razumeli! ![]()
![]()
![]()
![]()
Atina
Tudi jaz sem jeseni dobila strok takega česna in to ravno s Primorske. Gospa, ki mi ga je poslala, pravi da ga imajo že zelo dolgo. Zraste pa en sam strok in naokoli naredi majhne čebulice, ki so osnova za naslednje leto.
Drug veliki česen pa je kitajski enostročni česen, ki se ga je dalo kupiti tudi pri nas. Na videz ga ne ločiš takoj od običajnega večstročnega, je en strok po velikosti in obliki podoben celi glavici.
Cila
| Zdenkica je napisal/a: |
| Anamarija1, jaz nisem rekla, da ne daje okusa po česnu. Daje ga, vendar tisti, katerega sem jaz jedla, je imel priokus čebule. Pa sploh ni imel močne arome po česnu, res bi ga lahko jedla kot jabolko, vsaj jaz, ker je izredno (napram ostalemu) blagega okusa.Sicer je pa to stvar okusa, jaz imam rada česen z močno aromo, kakor tudi čebulo, zame sta naravni antibiotik. |
Oprosti, sem narobe prebrala, potem pa si kot moja kolegica
kadar cela stavba smrdi po česnu vemo, da ima angino, že 20 let si jo pozdravi s česnom, ker je alergična na antibiotike. Ne vprašaj me za recept, ker ga ne poznam, sicer, če te zanima lahko povprašam, morda pa ga nam lahko celo ti zaupaš, če si taka ljubiteljica česna...
lp
AnamarijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poke skleda z lososom

Caprese solata s popečenimi svaljki