Amazon

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

14. sep 2011 10:47

Loni je napisal/a:

A si pogledala, če v Slovenijo sploh pošiljajo? Mene so enkrat v angleški spletni trgovini skušali prepričati, da Slovenija ni del EU (tja pošiljajo) niti da ni preostanek sveta (tja tudi pošiljajo). Seveda mi niso znali ražložili, kje naj bi potem Slovenija sploh bila.



Loni Makaroni

 

Kolkrat se je to men zgodil   Sem jim poslala link zemljevida Evrope pa ni pomagal   Če nas je tolk težil, potem so pa mogoče zato le narisali tudi SLO na njihov zemljevid 

Ko sem spomladi letos želela naročit kovter prek amazonUK ni pa ni šlo. Prejšen petek pa sem naročila kastrolo in je prispela  v nekaj dneh, brez poštnine. Na amazonDE pa sem naročila keramičen pekač. Prišel je počen po polovici in še okrušen. So rekli naj pošljem nazaj in dobim novega. Sem priložila fotografijo, pa so si premislili, da so stroški previsoki in naj ne pošiljam nazaj. Bom pa vseeno dobila novega, baje mi verjamejo da ne lažem. Me je pa presenetil način kako so odreagiral. Končno so jim tudi naši evrčki pomembni  

No knjigice bom še naprej naročala preko US, so v štartu cenejše. Če vrednost ne preseže 22 eurov itak ni carine (vsaj do zdaj je še nisem plačala).



OlivaB

Sporočilo je spremenil(a) OlivaB dne 14. 2011 10:50

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

14. sep 2011 13:36

Sama redno naročam iz Amazona UK, pa tudi drugih UK spletnih ponudnikov, ki imajo zelo različne politike pošiljanja. Nekateri ne računajo poštnine, nekateri nek normalen znesek, za nekatere pa je Slovenija res dlje od Bora Bore in so čisto zmešani s poštnino. Poleg tega pa je treba upoštevati še nekaj; namreč včasih proizvajalci prodajalcem postavijo pogoj, da se določen izdelek nekam ne pošilja (zaradi cenovne politike bla bla bla). Sama sem tako pred kratkim skušala naročiti prenosni žar, ki ga pri nas cenijo, kot da je zlat (če sem iskrena, je cena enaka tudi v drughih evropskih državah, razen UK), pa še samo po naročilu. V UK stane pol manj, vendar mi ga noben spletni ponudnik ni želel dostaviti. Na koncu sem našla rešitev prek ovinka;-)

Amazon DE je v osnovi bistveno dražji od UK.

strelka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

14. sep 2011 13:45

No knjigice bom še naprej naročala preko US, so v štartu cenejše. Če vrednost ne preseže 22 eurov itak ni carine (vsaj do zdaj je še nisem plačala).

 

Carine na knjige ni.

nola

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

14. sep 2011 13:50

Midva z mojim veliko naročava preko ameriškega amazona pa tudi s kitajske in japonske. Moj prijatelj je z japonske naročil objektive za digiatlni fotoaparat veliko veliko ceneje kot bi jih dobil tu. 

 

Drugače pa OlivaB...poznam par primerov ko so prek AmazonaUK naročili Kindla (elektronski bralnik) in v primeru da ti karkoli crkne, ga poškoduješ...ti pošljejo novega Totalno nič ne komplicirajo...pa tudi pošiljke hitro pridejo v Slovenijo...

 

Jaz vem, da dokler nisem spoznala mojega sem bila totalen skeptik glede kupovanja preko internet iz tujine. Zdaj pa za vsako drugo stvar predn jo kupiva, prvo obrneva okoli pol interneta in ponavadi tako tudi kupiva

Roncolino

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

14. sep 2011 14:50

Strelka, verjetno je bilo tako zato, ker imajo zastopniki za druge EU države dogovor z UK da ne sme pošiljat k njim - da lahko tako držijo cene. Sicer bi večina kupcev naročala iz UK. Itak, kdo pa bi bil tko neumen, da v takem primeru nebi. amazonDE je načeloma precej dražji ja, sam moj pekač v tej dimenziji so imeli le pri njih, tko da ni blo druge.

Pri vsem tem ne smeva pozabit, Bora bora je svetovno znana, Slovenija pa zaenkrat še ne  Hvala bogu da se znajdemo mimo ovinka a ne  

Nola, tega pa nisem vedela. Sodelavka mi je rekla, da jo je pred leti plačala, vrednost pošiljke naj bi bila dobrih 50 dolarjev. Sama več kot eno na enkrat še nisem rabila naročit, ker ko si eno zamislim, ne morem čakat da se nabere cel seznam željenih ;)

Roncolino, hvala za info okrog kindla. Moj dragi ga ima v planu, mu bom poročala. Sicer je fen ebaya a vseeno... Cunje sicer kupujem na tak način že slabih 10 let. Sicer že po defaltu ne maram letanja po trgovinah (ene smo mal čudne)  Hočem rečt, ko se enkrat razvadiš, te je težko spravit v naše trgovine ;)

 

OlivaB

čokobananca  

član od: 19.4.2009

sporočila: 132

14. sep 2011 18:13

OliviaB ali lahko prosim napišeš preko katerih strani kupuješ cunje?? Hvala.

 

Lp

čokobananca

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

14. sep 2011 19:34

Zanimivo, da cunje kupujete. Kaj pa počnete z njimi?

rimljanka

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

14. sep 2011 19:49

Rimljanka saj veš nekatera tla lahko človek pomiva samo z Prado, spet druga samo s Chanelom. 

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

15. sep 2011 10:07

Na knjige res ni carine, mi pa naša vrla pošta od časa do časa (recimo vsaka peta pošiljka) obračuna davek. Naročam na Amazon US, verjetno ga na Amazon UK ali DE ni.

 

tamalaursa, tole je ena boljših v zadnjem času!

 

sonci

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

15. sep 2011 12:15

Sonci hvala .  

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti