član od 20069217 sporočil
Ribica, seveda dobiš nasvet, ni frke, ti se kar javi.
Drugače sem pa naredila osnovno selekcijo oblačilnih trendov in ugotovila, da bo treba še selekcionirati. Trenutno sem bazo kakih 500 fotk uspela spraviti na kakih 180, ampak to je še vedno odločno preveč za kak forumski esej.
Glede oblačil za mlade najstnike je pa takole: starši, dajte malo poglejte, kaj vaš otrok gleda po tevejki in na internetu in boste imeli že pol odgovora o tem, kaj bi otrok radi nosil.
Za otroke med 12-14 let sta trenutno prevladujoča trenda RBD in Hanna Montana. In moram reči, da gre za stilistično zelo simpatične stvari. Zlasti svetujem mamam in hčerkam, da odguglajo na uradni sajt od Hanne Montane, ker je tam tudi ena simpatična igrica, v kateri oblačiš glavne junake. In tista igrica že pove, kateri so osnovni kosi oblačil mlade punce: majčke, kratka jakna, suknjič, hlače široke in hlače ozke, troslojno volanasto krilce....in jaz bi dodala, da v prihajajoči sezoni še definitivno trenčkot plašček do kolen. Ultimativni kos, ki ga mora imeti vsaka punca, je po mojem tisto troslojno krilce (do kolen, trije sloji blaga, ki ustvarjajo videz treh volanov, poodbno smo nosile v začetku osemdesetih). Krilce se super kombinira na usnjeo jakno (za kake mlade rokerice, zakovice in tako črno krilo je definitivni must), lahko pa tudi na džrins, pa na pajkice, pa na balerine, pa na čipkaste pajkice, pa na bulerje, pa na superge....in skratka, toliko različnih stilov dopušča....plus je super za šolski ples in tudi za kak zakramentni event, za tiste, ki to prakticirajo. Kose že prodajajo v HM po zelo HM cenah.
Za fante je podobno: ni treba fanta šemiti v neko sparovno obleko.....ojojoj. Letošnjo pomlad se mladcu lepo pove, da poleg jaken in širokih puloverjev obstajajo tudi suknjiči, ki malo spominjajo na šolske suknjiče (lahko tipo diego-rbd ali pa tipo društvo-mrtvih-pesnikov - ta tema je letos blazno prisotna v moški modi). In da se pod tiste suknjiče nosijo srajce in majčke. In da je lahko srajca bela ali pa katerekoli barve ali pa vzorca in da lahko na majčki piše karkoli, vključujoč rumeni CCCP na rdečem...In zraven se nosijo spodobne kavbojke in zraven se nosijo spodboni mestni čevlji (tipo urbana superga). In s tem gre lahko fant na zakreament, če je pa starejši, gre lahko s tem tudi na valeto. Kose tega prodajajo tako v HM kot višjih cenovnih razredih.
Upam, da je to za prvo silo pomagalo. Naslednjič bomo dikutirali o oblačilih za valeto.
Vendelina jr.