Agar agar

Do zdaj sem na veliko uporabljala agar agar, vendar sem na internetu zasledila, da naj bi vseboval veliko joda in naj bi se ga jemalo 1 g na nad na osebo, jaz pa sem uporabljala tudi do 6 g na osebo. Zanima me ali je res toliko škodljiv? masters
Mene pa zanima ali ga katera kupuje v kakšni spletni trgovini in kateri? hvala! terakota

Agar Agar imajo tudi v trgovinah tuš na policah kjer je kitajska hrana, pakiran je v vrečkice po 12g kar zadostuje za 1l tekočine, cena pa je 1,45€

xXspoongiex3

v navodilih piše, da je treba tekočino ki jo želiš želirati vreti z agar agarjem par minut. Kako bi torej naredil eno jogurtovo strjenko, kjer jogurta ravno ne bi vrel?         

www.mojalbum.com/naredilaana

Vzameš žlico ali dve vode, želatino oz. agar (če je v lističih, jo prej namočiš) vanjo potunkaš in pazljivo segrevaš, da se ti ne prismodi. Ne vem, če je treba ravno vreti par minut. Ko smo pripravljali gojišča, mislim, da nismo nič vreli - pač smo počakali, da se je stopilo. Pol pa zmešaš zraven mase al pa jogurta.

lp

cervus

a niti segrevali niste?

www.mojalbum.com/naredilaana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti