Prtene klobase
ja, RadaJem, bolje, da ne razmišljamo, hehehe - če samo pomislimo, v kaj so krvavice (pa tudi druge klobase) filane.....![]()
lp
cervus![]()
Punce, ne se sekirat. Če jih kupite v trgovinah je šansa, da boste dobile take, ki so pakirane v umetno črevo
, ki nikoli ni videlo od blizu kakšne organske sv********. Sploh pa tudi naravnih pri vsej množici različnih aparatur v mesni industriji ni problem dobro oprati.
Pri domačih presneto premislim, pri kom jih bom kupila - si najprej ogledam okolico hiše, kuhinjo in gospodinjo. Če je vse urejeno in čisto, ni problema.
Cilahja, Cila, takih krvavic, kot jih jaz rada jem, ne delajo skoraj nikjer več - namreč, filane v debelo črevo. Jih v naši okolici najraje (če jim masa ostane) v goveja čreva nabašejo. Imam dobro znanko, ki mi je vsako leto (posebej zame, prosim ![]()
) naredila krvavice iz danke in sončnice. Letos jih pa ne bo ![]()
![]()
, je prašiča kap zadela....
Lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Enostavna zelena juha

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom