član od 20083340 sporočil
Jaz visim na Kulinariki vsak dan (zdajle sem pogledala število mojih postov, mi je kar sapo vzelo ;)).
Povsem prostovoljno, nihče me ne sili brati foruma in nihče pisati odgovorov. Kadar kaj vprašam, se zavedam, da ne sprašujem svojega najboljšega prijatelja, ki me pozna in bo odgovoril "meni po dlaki", ampak sprašujem javno, torej množico ljudi, ki jih ne poznam osebno in jih verjetno tudi ne bom.
Skladno s tem se zavedam, da bo na moje vprašanje lahko prišel samo en, meni zelo všeč odgovor ali pa sto meni nezaželjenih. To je cena forumskega nastopanja.
Ker imam srečo, da - v resničnem življenju - živim z ljudmi, ki me razumejo, podpirajo in me imajo radi tako, kot sem, mi "pobeg" v virtualni svet ne pomeni bistva mojih dni, nasprotno. Ne, dragi moji, s tem forumom (ne glede na to, kako rada ga obiskujem) se ne poistovetim v tolikšni meri, da bi krojil moje razpoloženje.
Razumete, kaj hočem povedati?
Če smo se že včlanili in smo se pripravljeni izpostavljeti pod svojimi nadimki, bodimo še toliko zreli, da vsakega drugačnega mnenja in pogleda na svet ne jemljemo takoj kot na napad na svojo osebnost. Bože mili, a nam je res treba iskati "unutarnjeg neprijatelja", kot so rekli v ranjki JLA, na vsakem vogalu?
Saj se tudi v "resničnem" življenju kdaj spremo in ostro diskutiramo z ljudmi, ki nas obdajajo, pa vemo, da je treba dalje, da je edini način, da se iz spora nekaj naučimo in ne pogrevamo v nedogled starih zamer.
Zakaj je to tako težko v virtualnem, forumskem svetu?
Če lahko, pomagajmo drug drugemu, pohvalimo lep dosežek drugega, naučimo se komu polepšati dan s prijazno pripombo in predvsem: če smo že tu, uživajmo na tej naši lepi Kulinariki!
Ne iščimo kar naprej dlak v jajcih in ne citirajmo kar naprej starih grehov oseb, ki nam njihov stil pisanja pač ni blizu.
Saj nas nihče ne sili v konflikt!
Prav bi bilo, da si včasih rečemo:" Naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha," se strinjate?
Vsem, ki mi s svojim znanjem, humorjem ali pa samo zato, ker so, popestrijo skoraj vsak "KulSlo" dan, želim lepe praznike in predvsem malo več sonca v očeh, kadar so dnevi težki in žalostni.
mamaF - Mojca
Sporočilo je spremenil(a) mamaF dne 16. dec 2008 23:53:21