Pad Thai
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Napitnine sodijo v storitvene dejavnosti in to tiste storitve, ki jih izvajajo zasebne osebe. Polcija je pa po definiciji državna služba.Vendelina jr. |
Ja, no, hecamo se pa lahko! ![]()
![]()
![]()
vendelina ima pa polno luno danes.
Napitnino dajem študentom na bencinskih servisih, ko mi operejo šipo ali natankajo avto, za vsako storitev 1 evro.
V gostilnah in restavracijah dajem napitnino, podobno kot mamamia, odvisno od zadovoljstva.
VEDNO dajem napitnino za depilacijo, največ za depilacijo intimnih predelov, tudi od 3-5 evrov, odvisno kako malo me je bolelo.
Tudi za pedikuro, nego obraza ali masažo dam vedno 1-3 evrov napitnine.
Za ostale storitve ne dajem napitnin.
AnjaNo, tudi jaz dam napitnino frizerki in sicer (zadnje čase) 10 eurov. Veliko? NE, saj ima ogromno dela z mojim bogastvom na glavi, preden mi naredi frizuro, da sem zadovoljna. Sicer se pa frizerskih uslug ne poslužujem prav pogosto. Se mi je pa ravno v salonu, kjer je delala moja frizerka (sedaj je na drugi lokaciji) zgodilo, da so se kar ustrašile moje grive in se me je končno ena "usmilila", da me je sfrizirala ( moja frizerka je bila na porodniški). Kar se pa napitnin v gostilnah tiče, pa tudi pustim solidno napitnino, posebno v tistih, ki jih večkrat obiščem in že poznajo naše "kaprice". Torej mora biti tam tudi napitnina temu primerna. V gostilni, kjer pa nismo zadovoljni, pa to takoj povemo in potem jim je tudi jasno, da napitnine ne bo.
Pomembno se mi pa zdi še to: zakaj naj bi vso napitnino vedno "pobasali" le natakarji?. Midva z možem vsaj ob koncu leta vedno "počastiva" tudi kuharje in delavce v kuhinji. Vi ne veste, kakšen prijeten občutek je bil prva leta, ko so se nama kuharji iz srca zahvalili, da sva se spomnila tudi njih!. Seveda pa si to privoščiva le v nekaj gostilnah (jih lahko preštejem na prste ene roke), posebe na naši obali, kjer natakar samo pove, za koga je naročilo, pa kuhar že ve, da mora jed pripraviti malo drugače. Zato se mi zdi primerno, da tudi kuharje nagradim z napitnino.
Grem pa ravno sedaj v eno tako gostilno, če je ni morje spet zalilo.
LP
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai

Špageti s paradižnikovo omako in baziliko