Zdravo!
Zanima me, kako naj shranim piškotke, da ne bodo ratali mehki. Namreč, kar nekaj jih moram napeči, jedli pa se bodo šele konec drugega tedna.
Hvala za nasvet!
lp
miseka
Zdravo!
Zanima me, kako naj shranim piškotke, da ne bodo ratali mehki. Namreč, kar nekaj jih moram napeči, jedli pa se bodo šele konec drugega tedna.
Hvala za nasvet!
lp
miseka
3. dec 2008 10:11
Začni serijo z medenjaki. Ti so itak na začetku bolj kamniti in se šele potem unesejo... Vendelina jr.
3. dec 2008 10:33
Shrani jih v pločevinasto škatlo. Jaz vedno najprej preizkusim če posoda dobro tesni, prej dam noter par piškotov in jih pustim kake 14 dni. Če posoda (škatla) ne tesni dovolj dobro okoli pokrova potegnem navaden prozoren selotejp. Tako brez težav shranim medenjake, lincerje in druge piškote. špelčineznan uporabnik
3. dec 2008 12:07
Spelci, predvsem je tvoj način dobra obramba pred "krščenimi" mišmi, saj jim je takoj jasno, da bo njihov sprehod po piškotnih škatlah takoj viden. l.p. tedi
3. dec 2008 13:18
tedi je napisal/a: |
Spelci, predvsem je tvoj način dobra obramba pred "krščenimi" mišmi, saj jim je takoj jasno, da bo njihov sprehod po piškotnih škatlah takoj viden. l.p.tedi |
Jaz imam plastične škatle, pa nekaj kovinskih (tiste prazne okrogle od Danish biscuits), pa raje uporabim plastične. Piškoti se notri ne zmehčajo. Aja, znamka je pa Curver in TW. Ni razlike.
Pa še to: doma smo včasih uporabili kar navadne škatle od čevljev, od znotraj oblečene v alu folijo.
Atina
Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 03. dec 2008 14:06:55
3. dec 2008 20:01
Moje krščene miši imajo že polne ritke in ni nevarnosti, to s selotejpom pa prakticiram pri dveh škatlah, kjer tesnenje ni ravno ok. Drugače pa ja od plastike je pa TW in Curver res zakon, pri slednji sem že razsula vse piškotke, ker se težko odprejo in če imaš vlažne roke... katastrofa neizbežna... špelči
3. dec 2008 20:55
Tudi z marmeladami in podobnimi kremami jih ne maži, ker se bodo zmehčali. To delo opravi tik pred zdajci. lp Vesna
9. dec 2008 10:55
Hvala za odgovore. lp miseka
15. dec 2013 10:50
A morda katera prakticira shranjevanje piškotov v steklenih večjih kozarcih? Shranjevanje v plastični posodi meni ni najbolj všeč.
Za vaša mnenja, ki jih delite, sem vam zelo hvaležna, slivovi cmoki
15. dec 2013 10:56
Za kekse je pomembno, da se ne navlažijo. Torej se mora škatla dobro zapirati. Lahko daš noter tudi vrečko soli (papirnato ali iz blaga), ali pa par vrečk s silikagelom, da potegne nase vlago. Kar se estetske plati tiče - saj gre vendar za tvoje kekse. Moji na pogubo čakajo v pločevinastih škatlah.
Sonja
15. dec 2013 21:50
Ko sem prebrala prispevek cmoka, sem se takoj spomnila moje pokojne mami, ki je imela v omari vedno v velikem steklenem kozarcu shranjene kekse, ki jih je delala na strojček, v drugem orehove rogljičke in občasno v tretjem janeževe upognjence. Če se še dobro spomnim, je vedno zapirala s polivinilasto vrečko in močno elastiko.
Mislim, da nikoli ni bilo nič narobe, razen, da jih je včasih kmalu zmanjkalo. Imela pa je super kontrolo, kako je v njeni vitrini s piškoti. Za akcijo.
Oj, kje so tisti časi!
Veronika
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gravče Tavče ali Prebranac
Marmorni sladoledni sendviči