Schwarzwald kocke
| hedonist je napisal/a: |
| Glej peperocino, povsem razumem tvoj ekološki zanos vendar pa mi ni jasno, kako lahko namesto praška uporabljaš sodo bikarbono, namesto mehčalca kis. Sej verjetno se perilo res nekako opere toda diši pa zagotovo ne po opranem, svežem. Vem da so praški pač narejeni tudi z dodatki kemikalij , vem da jih je potrebno uporabljati v manjših količinah kot svetujejo proizvajalci (pravijo da je te količine treba dati na polovico, da več ni potrebno) ampak saj gradimo čistilne naprave, ki potem te odpadne vode očiščene vračajo nazaj v naravo. Je pač tako da se razvoja ne da ustaviti niti ga ne bi bilo modro. Prav je da je ekologija prisotna in da nas uči kako paziti na naše naravno okolje in celoten planet ampak zadeva mora iti skladno z zdravo pametjo. Saj živeti tako kot so naši predniki ni ne vem kako mamljiv imperativ za sodobnega človeka, pa naj kdo še tako zatrjuje nasprotno. LP hedonist |
| hedonist je napisal/a: |
| Glej peperocino, povsem razumem tvoj ekološki zanos vendar pa mi ni jasno, kako lahko namesto praška uporabljaš sodo bikarbono, namesto mehčalca kis. Sej verjetno se perilo res nekako opere toda diši pa zagotovo ne po opranem, svežem. hedonist |
Eh, a nisi nikoli nič bral o tem, kako in s čim so včasih perice prale? samo ne reci, da perilo ni bilo dobro oprano in da ni dišalo po svežem......se bojim, da vonj po svežem in opranem zamenjuješ z vonjem po prašku in mehčalcu.
Kis je čisto OK, konec koncev pa jaz povsem spodobno živim popolnoma brez mehčalca.
s polovično količino priporočenega pralnega sredstva se pa tudi jaz strinjam. In prakticiram.
rimljanka - zasebno mnenje
| kohica je napisal/a: |
| Imate kaj izkušenj z Hoferjevimi praški za perilo? |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Schwarzwald kocke

Poširane hruške