29. nov 2008 18:12
Samo enkrat sem bila povabljena na tako predstavitev AMC posode. Pa to ni zame.
Gostiteljica je bila moja žlahtnica, in po dobre pol ure, ko sama pač nisem mogla samo kimati in se nasmihati in sem gospe predstavljalki posode začela postavljati povsem praktična vprašanja (predvsem glede cene in primerjave z drugimi izdelki) in sem opazila, da je gospa postala zaradi tega nervozna, sorodnica pa v zadregi, sem spoznala, da "ne pašem notri". Mislim, če prodajalec nima toliko takta, da recimo meni, ki nosim svojih 50 kil, prodaja posodo kot enkratno priložnost za pripravo dietnih nizkokaloričnih obrokov brez maščobe in se mu zdi to največja prednost omenjene posode......potem pa res ne vem, kaj naj si mislim
. Kot bi Eskimu prodajal zamrznjene ribe
.
Še bolj me je ujezilo, ker se je gospa vprašanjem o ceni vztrajno izmikala, kot da.....ne vem, no, kot da bomo kaj dobili zastonj.
Ja, in še enkrat se mi je nekaj podobnega zgodilo....ampak to je za zelo dolgo zgodbo. Bom poslusila na kratko. S prijatelji smo svoje čase organizirali razstave, potopisna predavanja in podobno v našem mladinskem društvu in nam je ena gospa "zrihtala" super predavatelja, ki bo govoril o "boljšem življenju v naslednjem tisočletju". Smo mislili, da gre za duhovno rast ali kaj takega, pa smo si rekli, pa naj bo, take stvari nekatere ljudi zanimajo.
No, na predavanje smo (na srečo) prišli samo mi trije, organizatorji, študentje. Zakaj "na srečo"?
Zato, ker je gospod v uvodu začel s stavkom "Ali ste naveličani tega, da ste v službi cele dneve, nimate pa prostega časa in dovolj denarja za stvari, ki bi jih radi počeli? Bi si želeli, da denar prihaja na vaš račun, vi pa počnete tisto, kar imate najraje - brez sitnega šefa, jutranjega vstajanja....."
Mi pa v smeh
. "Saj vse to že imamo - štipendijo, časa zadosti, študiramo tisto, kar nas veseli, " smo rekli.
No, ubogi možakar je ostal brez besed......bil je namreč zastopnik "enkratne priložnosti" v sistemu Amway.
Namesto kimanja in osuplih pogledov in vzdihovanja po obljubljenem bogastvu je dobil tri cinične skeptike, ki smo mu dali vedeti, da ga bi lahko zaradi zavajanja "kupcev" kdo še sodno preganjal.
Nikoli več ne grem nikamor in ne sprejmem nikogar, ki mi že prvi trenutek ne da vseh informacij o svojih namenih, imenu "firme", ceni (izdelka, če gre za prodajo), pogojih nakupa in vseh dokazil o legalnosti njegovega "biznisa".
mamaF - Mojca