18. feb 2003 13:12
Jaz kuham štruklje v alufoliji. Velik kos razdelim na koscke, zavijem v folijo in vogale zvijem na bonbon. Ne grejo narazen, zato vrvica ni potrebna. Običajno malo na vogalih ko odrežem stisnem štrukelj, da ne bi masa lezla ven, a to je potrebno tudi če vse zaviješ v dva prtiča. Midva imava rada štruklje, a za dva je treba taka majhna količina, da jih običajno naredim več in ostale dam v skrinjo. Se mi ne da toliko pacati za en mini štrukeljček. Če nas je več pa naredim več štrukljev.
Pa še jaz imam rada skutine, on orehove, pa narediva vsakega enega in je problem kdo se bo podrejal rešen.
Aja edini problem Alu folije je to, da se štruklja ne da tako lepo zvijati (ubistvu ga komaj kaj upogneš) kot štrukelj v cunji. Torej je potrebno res narediti take štruklje, da ne bodo štrleli iz posode. Druga varianta pa je, da jih zaviješ, rahlo upogneš in potem bonbončkaš in daš tudi v skrinjo take v loku. A potem moraš še vedno paziti na posodo.... raje narediš več mini štrukeljcev, takih 15-25cm, odvisno od posode.
Razlike ni prav velike, morda le na površini, saj so tisti iz cunje mokri, ti pa so suhi in imajo malenkost skorijce na povrsini. Mogoče premalo naolim Alu folijo. (Pozabila napisati, Alu folijo namažeš z oljem)
Drugače pa se folija enostavno odstrani, še lažje kot cunja. Razlog: folija ni tako vroča, kot je cunja in jo lepo daš dol, nikjer ni vode po pultu (kar pri cunji je) in to je to!
No ja pazi da se ti bo folija prekrivala vsaj par cm, da ne bo kakšne katastrofe in ne bo štrukelj ven zlezel. Pa vedno zavijaj v cel kos.
Jaz že dolgo iščem tako širšo Alu folijo a je v navadnih trgovinah ne dobim, ker se mi zdi primerna za take zadeve, ali pa za tisto Jamijevo zavijanje stvari v folijo, ali za peko pice v pečici, pa je nikjer ni, ve kdo kje bi jo prodajali??
LP
Mica