Nasilje v šoli
| mizarka je napisal/a: |
Med psihično nasilje spada: -skrivanje copat, -odmikanje zveskov oziroma odmikanje mize od nekoga -če na letovanju z nekom nočeš biti v sobi -če mu rečeš kako je oblečen, starokopitno, grdo, slabo, -če rečeš kakšen je glede frizure ali kaj podobnega Pa ne se smejati, te stvari so bile včasih čisto nekaj vsakdanjega, v zdajšnem času pa ni več tako, zaradi tega, takih stvari, ti lahko otroka po dopolnjenem 14 letu starosti pošljejo v popravni dom(besede uslužbenke centra za socialno delo), v kolikor pa je mlajši pa ima več možnosti med njimi stalni nadzor strokovne osebe. Meni so se zgornje zadeve vedno zdele povsem normalno dogajanje v času odraščanja, žal pa to ni bilo sprejemljivo za eno mamico, tako, da je zadeva bila oziroma je postala zelo resna. lp mizarka |
Normalno![]()
![]()
![]()
![]()
Ne vem, če je za popravni dom, normalne pa upam da niso, absolutno pa niso sprejemljive![]()
![]()
![]()
![]()
Ne vem, kaj si predstavljate z oceno "preveč zaščitniški" do takih otrok. Seveda, vsi se moramo naučit živet eni z drugimi. Ampak lepo prosim, ne mi trdit, da je to normalno, da se s tem ni treba ukvarjat in da bodo otroci to že rešili med sabo. Prav s tem se je treba ukvarjat, in to na obeh straneh. Naj se eni naučijo preživet kljub zbadljivkam, ampak naj se tudi drugi naučijo, da smo lahko različno oblečeni, imamo različne frizure, da prihajamo iz različnih okolij in da tudi včasih ne moremo izbirati, s kom bi bili v sobi. Vsekakor pa se to ne more prepustit otrokom, da to rešijo med sabo! Na koncu so pa za konflikt obsojeni tisti, ki udarijo nazaj, kadar jih kdo predolgo provocira...
Potem se pa čudimo, od kod nasilje, izločanje drugače mislečih, šovinizem, rasizem, seksizem in kar je še takih -izmov...
Nasja
Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 20. nov 2008 23:09:28
[citat=--Nasja--]
Na koncu so pa za konflikt obsojeni tisti, ki udarijo nazaj, kadar jih kdo predolgo provocira...
Potem se pa čudimo, od kod nasilje, izločanje drugače mislečih, šovinizem, rasizem, seksizem in kar je še takih -izmov...
Nasja
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
cervus
| barbyslo je napisal/a: |
| Še ena opazka. Zakaj nekateri učitelji niso nikoli dovolj pozorni na dogajanja med odmori.Čudijo se in ne morejo verjeti. Ko končno starši pridejo v šolo je verjetno že prepozno in precej hudo. Nekateri učitelji očitno nimajo daru opazovanja ali so nesposobni v razredu uspostaviti red. Naj si nesposobni šolniki najdejo druge službe!Če smo mi v službah, pričakujemo!, da so naši otroci v šoli pod nadzorom. Ne moremo sedeti z njimi med poukom in jih kontrolirati med odmori. Zato so plačani in usposobljeni oni in naj korektno opravljajo svoje delo. Peka! Želim vam da lepo uredite zadevo. Srečno!barbyslo |
Jao, hudo ...
Sem napisala že moje mnenje, pa sem ga zbrisala, ker se mi ne da ... Verjamem le, da veliiiika večina učiteljev korektno opravlja svoje delo. Ne soditi kar vsepovprek!
| Nekateri učitelji očitno nimajo daru opazovanja ali so nesposobni v razredu uspostaviti red. Naj si nesposobni šolniki najdejo druge službe! barbyslo |
| Če smo mi v službah, pričakujemo!, da so naši otroci v šoli pod nadzorom. Ne moremo sedeti z njimi med poukom in jih kontrolirati med odmori. Zato so plačani in usposobljeni oni in naj korektno opravljajo svoje delo. barbyslo |
Pa si prepričana, da je res potreben 100% nadzor? saj niso v hudo navrovanem nadzoru. Kaj pa doma, jih imate pod 100% nadzorom? Upam, da ne. Ker je to teror, ne nadzor. Koliko odmorov pa učitelji porabijo za sedstanke, ureja nje birokracije ali preprosto za to, da gredo v zbornico zamenjat dnevniuk (ker je pač v razredu obvezen). Konec koncev, vzgoja temelji TUDI in najbrž PREDVSEM na zaupanju. In seveda gradnji odgovornosti.
Med odmorom na hodniku lahko ob prisotnosti učitelja teče vse, kar si opiala, kdor hoče maltrtetirati druge, jih bo vseeno, ker ima učitelj seveda samo en par oči.
Barbyslo, upam, da zelo dobro poznaš učiteljevo delo, ko tako vehementno sodiš.
Je seveda res, da so med učitelji taki in drugačni, enako je v vseh poklicih. Vsi smo ljudje.
Zakaj je učiteljski poklic med tistimi, za katerega je negativna selekcija od srednje šole naprej (pa seveda to nikakor ne pomeni, da so vsi učitelji slabi), se pa seveda pzelo dobro ve. In na veliko spredeveda, sploh v političnih krogih, ki odločajo. Mahajo s primerjavami z državami, kjer imajo učitelji vsaj tak družbeni ugled kot zdravniki, država namenja šolam nekajkrat več sredstev kot pri nas,....
Da ne zaidem predaleč, vse to se sevda odraža tudi na vzdušju v šoli. In največji delež pri tem ima prmisivna vzgoja in pravilniki, ki aktivno škodijo ravnotakim učencem, ki doživljajo nasilje. Nasilje doživljajo tudi učitelji, naslineži pa so pogosto iz vrst učencev.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Poke skleda z lososom

Ocvrte brizgane palčke (churros)