Temni kakav v prahu

Vesnuska: Hvala lepa. Kolikor sem prebral o njemu mi sila odgovarja. Nestle....vsakega otroka priljubljena znamka :>

rimljanka: To je tale, dosegljiv samo v Italiji, ali ga lahko kupim v kakšnem LECLERCU ....?

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

Ti je ja že Tulka napisala, da se dobi pri nas.

rimljanka

Jaz pa prisegam na tistega, ki se dobi v trgovini Bombon v podhodu Ajdovščine v Lj.  Mislim, da je afriškega izvora. Ko delam rapokane piškotke, se vidi prava razlika.

Sweetie

Sweetie: OOO dobro jutro. Kaj pa je tebe danes pognalo tako zgodaj v akcijo? Res je, da so jutra najlepša in prisegam na vstajanje med 4 in 5to uro, ampak sem do sedaj večino bil sam v tej akciji :D

Pa hvala lepa za nasvet.
Rimljanka: HVALA LEPA. Že poslal mail dotični firmi.

---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---

MBrando, veš kaj pravijo Srbi? Tko rano urani, ili je budalala ili je pekar. Jaz sem bolj tisto drugo.

Sweetie

sweetie:

Še en zelo, zelo temen in zelo, zelo dober kakav. 100%.

rimljanka

Saj obstajata dve vrsti kakava. Normalen, ki je naravni/svetel in Duch processed (nizozemski), ki je temnejši. Kot je menda jasno, si s kemijo nisem čisto nič na ti. Res dobri recepti navedejo, katerega moraš uporabit in je res boljše, če se tega držiš. Toliko je od razlag in izkušenj meni ostalo v glavi.  

http://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_process_chocolate 

Vanja

Se da pri nas v Slo. dobiti dutched one? 
Ciljam na Hershey's Special Dark Chocolate Cocoa. 

Hvala lepa.

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Zelo temen, skoraj črn kakav sem enkrat nabavila v Pekarni Vrhnika na Brnčičevi. Ne vem, ali ga še imajo.

Sweetie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Ognjič
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti