Pekoča paradižnikova juha
Zanimivo, kako se debata odvija v različne smeri, sploh, če si pozoren samo na določene odstavke.
Najprej namig o primernosti vsebine:
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Tudi bi morala razmisliti o primernosti svojega dobrotniškega gostovanja na prijaznem kulinaričnem portalu. |
| TinaTina je napisal/a: |
| Skrij se in ne piši več bedarije !! |
Sledi pomiritev (lahko bi bil odgovor obema):
| mamamia je napisal/a: |
| Kot tudi ne razumem, zakaj bi nekdo moral utihnit, če njegovo pisanje komu ne ustreza. Zakrijte imena pišočih in berite, ne da bi vedeli, kdo kaj piše. Kaj pokaže analiza tekstov? In kaj že pomeni forum??? |
In nazaj na glavno temo-kot najstnica sem vsak mesec kasirala 1 injekcijo Baralgina, saj so bile bolečine tako neznosne, da sem skoraj vsakič zlezla skupaj. Takrat mi je dr.Helena Meden (takrat še ni bila Vrtovec) svetovala navaden aspirin, ki je dejansko odlično učinkoval, le pravočasno sem ga morala vzeti- takoj, ko sem začutila rahlo bolečino. Poleg aspirina mi je precej je pomagalo tudi gretje bolečega predela trebuha. Žal so težave izginile šele s porodom.
LP, V.
| inteligentka je napisal/a: |
| draga vendelina jr. glede mojega stila pisanja pa - meni je tako všeč - saj menda poznaš pravopis in si lahko zamišljaš kje so velike začetnice - če te kaj moti! to je moj stil draga vendelina jr - vsaj imam ga, ali ne?! inteligentka |
Ne gre za tvojo osebno stran (kar bi stran na blogu bila) in pričakuje se pač, da se VSAK potrudi po svojih najboljših močeh. Pri pravopisu mislim. Tu pač ne gre za nek osebni stil. Prej za nespoštovanje jezika kot oblike komunikacije med ljudmi.
In nekaj o blogih lahko prebereš tukaj še več pa, če v katerikoli brskalnik vtipkaš eno samo besedico: blog.
Trlca,
moje izkušnje z menstrualnimi bolečinami so podobne tvojim. Na koncu mi je pomagal le še Tadol, vendar potem nisem smela voziti, ker so te tablete tako močne.
Pojezi me, ko kdo za menstrualne težave krivi psiho ali se čudi, čemu se zatekamo k protibolečinskim tabletam. Dejansko razume samo tista, ki je že kdaj čepela na tleh, skrivljena zaradi krča, nesposobna narediti še en korak... Tista, ki je zaradi menstruacije že kdaj bruhala na stranišču in se tresla zaradi bolečin...
Meni je - tako kot tebi, Trlca - pomagala sprememba prehrane. Po nekaj mesecih stroge diete (ne shujševalne, da se razumemo!) se je stanje neskončno izboljšalo. In to po desetih letih muke, ki se je ponavljala vsak mesec.
Začudena sem ker omenjate Ketonal tablete, namreč jaz sem jih dobila, ko so me bolele roke:
http://www.lekarnar.com/Ketonal-gel/
Kolikor jaz vem, proti takim bolečinam se daje Spasmex!
lp
Anamarija ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pekoča paradižnikova juha

Rogljič Croque Madame