Pri nas je sneg tudi ze skoraj vzelo, zvoncki ze cvetijo in naslednji teden, ko je napovedanih celo 16 stopinj bo verjetno tudi ze forzicija.
Danes sem se koncno opogumila in obrezala stare cvetove iz treh velikih hortenzij. Ker sem v vrtnarstvu nova, sem rabila pomoc strica gugla. So namrec tri razlicne vrste in ce narobe odrezes, potem lahko ne cvetijo vec.
Petersilj in drobjak sta skalila v lonckih, pa lupine (ne vem kako se rece tistim visokim rozam, ki so vedno rastle na vrtu stare sosede) tudi.
Nekaj je zmotilo mojo pozornost v rimljankinem porocilu. Kodrasti ohrovt in toskanski? Se temu rece tudi kodrasto zelje? Kaksen je pa toskanski? KJe pa dobite sadike?
Soseda ima kodrasto zelje na vrtu in ga celo zimo ze pridno pobira. Mi je dala za probat in bi rada to poletje tudi sama to nasadila.
Zunaj sem v eno plastenko in eno posodo od destilirane vode nasadila tudi ene ovijalke zvoncaste in sta danes pokukali ven:) Bi vec, pa ce mi verjamete nisem prisla do plastenk. Mi jih ne kupujemo, moj dragi pa jih je pozabil prinest iz sluzbe. Bo pa drugo leto vec. Bom celo leto zbirala:)
Zdaj se moram pa se pozanimat kako naj pognojim vrt. Hlevski gnoj odpade. Lansko leto sem samo iz kopriv naredila nekajkrat. Nekaj je vseeno zrastlo.
Naj se pridno topi. Se malo potrpezljivosti vam zelim.
Schnugg