Hačapuri - gruzijski kruh
Jaz sem po porodniški ostala brez službe,čeprav sem imela pogodbo za nedoločen čas.Sicer imam tak poklic,da bi lahko svoj s.p., smo pa se raje odločili,da bomo imeli še enega dojenčka,pol pa se intenzivno posvetimo iskanju zaposlitve.
tejčikaEh, migla, ko se bodo ti mladi sposobni ljudje zaposlili, se bodo pa pridružili tistim, ki že zdaj jamrajo, kako visoki so prispevki za ZPIZ in koliko neproduktivnih upokojencev morajo vzdrževat. Pa prispevki za socialno varnost so menda tudi nesmiselni, takoj ko prideš od zavoda stran ![]()
![]()
![]()
VSAK ima PRAVICO, da dela, ne glede na leta, pogoje itd. Kmalu se bomo znašli v družbi, kjer upokojitev niti slučajno ne bo več "dolžnost", še pravica komajda...
Nasja| Migla je napisal/a: |
| Nasja, na žalost se s tvojo izjavo ne strinjam. Nasja, po tvoje je rešitev v tem, da generacija zrela za upokojitev do konca izkoristi svoje možnosti, mladi pa naj čakajo na svoj trenutek. Ali si tako razmišljala tudi takrat, ko si imela 30 let. Migla |
Ja, Migla, tudi v mlajših letih, ko sem bila na zavodu, sem mislila tako. K sreči mojim staršem še ni bilo treba v penzijo in so mi takrat lahko pomagali.
Pravica do pokojnine se je razvila v 19. stoletju kot zavarovanje pred revščino v letih, ko ljudje ne morejo več delat, ne pa kot dolžnost, da se v najboljših letih umaknejo v osamo in živijo od mizerne penzije (ali pa uživajo življenje na račun zaposlenih).
Tako pokojnina kot nadomestilo/pomoč na zavodu gredo namreč pravzaprav iz istega žepa - iz socialnih prispevkov zaposlenih. In konec koncev je vseeno, ali to črpa upokojeni strokovnjak s 40-letnimi izkušnjami ali nezrel mladenič z magisterijem; skoraj bi se vprašala, kdo lahko skupnosti na določenem del. mestu prispeva več...
V gospodarski krizi, kakršno imamo, bi bilo - že po zdravi kmečki pameti - najbolje, da vsak dela čimveč in čimdlje po svojih najboljših močeh...
Zato želim vsakemu, ki se je znašel na zavodu, da čimprej najde kar najboljšo službo - pa ne na račun drugih.
NasjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hačapuri - gruzijski kruh

Bruschette s paradižnikom in kumarami