Disneyland

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 410

tema odprta - 9. nov 2008 19:44 | ogledi: 3.905 | odgovori: 20

Odpravljamo se v Disneyland (Francija). Ima kdo kakršnokoli izkušnjo s tem zabaviščnim parkom?

Hvala.

eta

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

10. nov 2008 18:01

Živjo, bila sem pred 15 leti, tako, da ti ne vem kaj dosti reč kako je danes. je pa res, da si vzamite dovolj časa, ker če hočeš vse videt moraš vsaj dva dni biti ta, če ne še kaj več. Lepo se imejte in uživajte, Rmeli Rmeli

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

10. nov 2008 18:13

Bila tam leta 2002, po moje je zadeva še kar ista, Disneylandi in Disneyworldi se ne spreminjajo tako zelo hitro. Zadeva je čisto všečna, je pa treba preživeti kar cel dan tam. Sem bila povabljena za prijateljičin rojstni dan, šla sem tja z odporom, ke me take zadev, še posebej pa gužva, ne privlačijo. Ravno včeraj smo obujali spomine na vožnjo v šalčkah, za kaj več imam prešvoh želodec. Edini manko je bil, da po celem Disneylandu strežejo samo fast food, ma človek vzame tudi to v zakup, saj gre konec koncev za čisto ameriško zadevo.

Loni Makaroni

swarovski  

član od: 26.10.2006

sporočila: 290

10. nov 2008 18:17

Ja, da se za vse atrakcije čaka tudi uro in več. Pa kljub jesensko-zimskemu času. Če se le da pojdite tja med tednom, ker za vikend je gneča obupna. Poskušajte karte kupit kar v Parizu, ker boš prihranila kakšno urco oziroma boš v tej urci že nekaj atrakcij preiskusila. swarovski

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

10. nov 2008 18:25

Loni, v Disneylandu v Parizu se pa da tudi kaj druegga jest kot fast food, vsaj mi smo. Recimo mehiška restavracija je.  Tako da obiskovalci niso obsojeni le na pomfrit in haburger.

Eta, odvisno je, kdaj greste, glede gneče. Sicer je najbolje, da ste v parku čim prej po tistem, ko se odpre. Če boste bivali v PArizu, je bolje, da greste v Disneyland z vlakom, hitro si tam, pa še problemov nimaš s parkiranjem in plačevanjem (če boste šli z metrojem, kupiš posebno akrto, ki vključuje tudi vlak za Eurodisney, je bistveno ceneje, kot če za Eurodisney kupuješ posebej). Če te zanimajo podrobnosti, mi javi na zasebno pošto.

Za nekatere naprave v parku imaš sistem, ko vzameš listek in ti piše ura, kdaj si na vrsti., in greš v tem času lahko na katero drugo napravo. Na nekaterih pač čakaš v vrsti, včasih dalj časa, včasih je čakanja manj. Mi smo naredili tako, da nismo šli na naprave kot se vrstijo po bhodu v park,  ampak v kontra smeri (nasvet sestrične, ki v Parizu živi). In se je izplačalo: na napravah na koncu parka v začetku še ni bilo vrst, čakali nismo tako rekoč nikjer, in ko smo se proti popoldnevu vračali proti začetku, so tudi na napravah na začetku parka bile vrste bistveno krajše kot sicer.

PArk je seveda ogromen, vsake toliko pride prav malo počitka, lokalov je dovolj, predvsem pa te na vsakem koraku bombardirajo s kupom navlake, ki naj bi ti pomenila spomin na obisk parka. TAko da imej nekaj evrov še kar tako s sabo, ker težko, da se boste mimo vseh stojnic in trgovin prebili, ne da otrokom kaj ali sebi kaj kupiš. Hec mora bit, jasno.

Predvsem pa je tam najbolj pomembno, da ne gledaš na uro in da se ti ne mudi.

Seveda pa najvčer prihraniš na času, če tudi spiš kar v Eurodisneyu, je hotel tudi tam, v stilu vsega drugega, kar je značilno za Disney world.

Mamamia

mamamia

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. nov 2008 18:26

Tik ob vhodu so avtomati za "hitre karte" ali tako nekako, ki pa delajo le do enajstih ali dvanajstih. Tam vzameš karte za najbolj obiskane atrakcije, na karti piše, ob kateri uri moraš biti tam in te vzamejo naprej (po posebni poti, seveda) brez čakanja.

LP

cervus

Loni  

10. nov 2008 18:56

Na, pa sem zamudila mehiško hrano, čeprav garantiram, da takrat dotične restavracije tam ni bilo, smo na začetku dobile eno brošurco, kjer je bilo vse navedeno.

Loni Makaroni

eta  

član od: 27.3.2008

sporočila: 410

10. nov 2008 19:27

Super, vsem najlepša hvala! Kar na nekaj stvari bomo morali biti pozorni. Dobro, da sem vprašala. Res dober nasvet glede obratnega vrstnega reda. Glede na to, da so vsi moji precej neučakani, bo res bolje, da gremo kontra in nikakor samo za en dan.Vsem lep pozdrav in miren teden. eta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

11. nov 2008 10:04

Loni je napisal/a:

Na, pa sem zamudila mehiško hrano, čeprav garantiram, da takrat dotične restavracije tam ni bilo, smo na začetku dobile eno brošurco, kjer je bilo vse navedeno.

Loni Makaroni

Loni, ena taka precej velika hacienda je bila, lepo urejena restavracija, je kar dobro delo sesti in se spočitiv v katerem koncu parka pa se niti slučajno ne spomnim, vem le, da ne takoj na začetku.

Mamamia

mamamia

Loni  

11. nov 2008 10:44

Ja, nič, bo treba še enkrat it

Loni Makaroni

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

8. apr 2010 11:12

Živijo. Da obudim temo. Odpravljamo se v Disneyland pri Parizu, poleg pa še ogled Versailla in Pariza. Ideja je bila, da bi se odpravili z avtom in spali nekje v bližini parka. Iz spletne strani Disneylanda sem videla, da se nato okoli voziš z vlakcem . Kdor se je že tja odpravil z avtom, katero pot priporočate? Ali ste vmes imeli postanek s spanjem ali kar direktno? Je smiselno spati pri Disneylandu in se od tam odpraviti do Versailla in v Pariz? Prosim vas za nasvete (že tej predhodni so super, hvala) glede poti, bivanja in samih ogledov ... tako Disneylanda, Versailla in Pariza. Karkoli uporabnega iz prve roke, kot je bila ta informacija od mamamie. Hvala girica http://sladki-koraki.blogspot.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti