Uši

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

tema odprta - 28. okt 2008 18:34 | ogledi: 6.966 | odgovori: 25

pozdravljene!

prosim za nasvete in pomoč!IMAMO UŠI ZGLEDA ,DA JIH JE TAMALA PRINESLA IZ VRTCA ALI PA TA VELIKA IZ ŠOLE .

V glavnem danes smo že od treh v laseh porable 3 šampone in vso posteljnino slekle in zdaj čakamo-v lekarni je g.rekla da se baje pojavijo ponovno tam nekje čez sedem dni.

PROSIM SVETUJTE MI!!

harmonika

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

28. okt 2008 20:29

Harmonika, predvsem pa brez panike in sramu. Pri nas ( v naši šoli ) je to že stalnica. Res, da najbolj "nastradajo" deklice z dolgimi lasmi ( sin jih ni imel še nikoli, hči pa večkrat), ni razloga za preplah. Upoštevaj navodila, ki si jih dobila v lekarni in povej odgovornim v šoli in vrtcu, da imate "uške", da na to opozorijo še druge starše. Naj ti ne bo nerodno! Veš, nekateri starši jih še opazijo ne, ko drugi že porabimo nekaj šamponov minutka

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

28. okt 2008 20:59

Živjo, pred enim tednom sem jih tudi sama opazila pri sinu. Jaz jih nisem nikoli imela, tako da sem jih prvič videla pri njemu, ampak sem takoj vedela, kaj gledam. Takoj naslednji dan sem šla v lekarno, dobila losion Parasidose. Naj ne bi bil na osnovi kemičnega insekticida, na glavi mora biti 45 minut, deluje tudi na gnide. Gospa v lekarni mi je povedala, da ljudje povedo, da je precej učinkovit. Dobila sem 8 komadov živih ušk. Po petih dneh sem stvar ponovila, ampak ni blo nobene nove. Edino cena mi ni všeč = 17 eur. Za dve čistki sem porabila polovico flaške. Tadrugo akcijo sem naredila čisto preventivno, ker bi se lahko izvalila kakšna nova ali bi jo pobral iz okolja. Tudi jaz sem prekuhala posteljnino. Zelo učinkovit namig, ki baje deluje, je: lak za lase. V obdobju, ko se kjerkoli v okolici pojavljajo uši, preventivno vsakega otročka malo posprejamo, ker naj bi ušem to smrdelo, zato ne pridejo na glavo. Želim ti, da se čim hitreje znebiš problema! Sy

kleokleo2003  

član od: 24.10.2008

sporočila: 25

18. nov 2008 14:00

no lepa reč tudi mi imamo male domače živali prinesla jih je hči z vrtca mi pa smo uporabile šampon NIX in najbi deloval tudi preventivno ni potrebno ponovno nanašanje saj baje deluje od 2-6 tednov po nanosu, kar mi je super da ni treba čez 10 dni spet ponoviti vsega postopka našli pa smo eno samcato in dve gnidi tako da še ni bilo prevelikega dela .me je pa kar zmraziilo ko sem jo zagledala in še to slučajno ker sem gledala mali glavo kako se ji je zacelila večja krastica na glavi po noricah,,,,,,najprej vodene koze sedaj uši le kaj nam bodo malčki še prinesli iz vrtcov in šol.ME PA JEZI LE TO DA TE NADLOGE V DANAŠNJEM ČASU ŠE VEDNO NEKJE REDIJO GROZA IN POTEN VSI OSTALI ŠE ZRAVEN NOSIMO POSLEDICE. kleokleo2003

harmonika  

18. nov 2008 15:43

čao mi smo se uši vsaj upam da rešili ,smo imeli za prvi november pol pa smo imeli do prejšnjega ponedeljka mir ,pa je mala spet prinesla domov iz vrtca smo imeli samo 1 uš in 3 gnide. Pol pa sem se v vrtcu pogovorila z vzgojiteljicami in so vsem pregledale glave ,odkrile prenašalce ,povedale staršem ...in upam da bo mir. ker se mi zdi nelogično ,da smo za celo kuro porable skoraj 100 eur pol pa eni starši sploh ne gledajo svojih otrok.imele smo vse ženske doma ,ta starejša hči ima goste dolge lase si predstavljate? upam ,da se jih tudi vi rešite harmonika

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

18. nov 2008 16:45

Harmonika, čudi me, da so vzgojiteljice pregledale otroke. Meni je bilo rečeno, da učiteljica ne sme pregledati otrok - lahko le obvesti starše, da so v šoli uši. Pri nas jih je lani dobila naša dolgolaska - v štirinajst dnevnih intervalih smo se jih znebili šele po dveh mesecih. Skoraj doktorirali in bankrotirali smo iz šamponov ter pranja od posteljnine in pliškotov. Na koncu je pomagala edino emulzija Eurax, ki jo je imela 12 ur na glavi.

harmonika  

18. nov 2008 17:00

meni je bilo tudi čudno ,samo ko sem jaz tam povedala svoje ,da se jaz trudim eni pa je figo mar-so ukrepale hvala bogu harmonika

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

18. nov 2008 17:17

Kako je zdaj to? Vzgojiteljice so krive, ker niso pregledale glav otrokom, taistim, ki jim teh glav ne smejo pregledati? Kdo je zdaj skregan z zdravo pametjo?

Zdravnik te ne sme pregledati, hkrati pa je kriv, če ti ne postavi diagnoze? A ni to povsem enako?

rimljanka - zasebno mnenje

harmonika  

18. nov 2008 18:55

KRIVI SO STARŠI-KER DOBIJO NA LISTKU NAPISANO OBVESTILO PA NE UKREPAJO 10 minut časa za temeljit pregled glave halo! harmonika

metoda  

član od: 1.10.2007

sporočila: 55

18. nov 2008 20:29

Živio za preventivo uporabite jabolčni kis,ušem zelo smrdi to vem iz iskušenj saj sem tudi sama imela veliko dela, da sem otroke rešila te nadloge. metoda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti