Jaz se pa z zgornjo trditvijo ne strinjam čisto popolnoma.Ja,najbrž smo res nekaj praznikov "uvozili" in jih sprejeli za svojo.Taki časi pač so..globalizacija je prinesla svoje.Pa saj nismo samo praznikov in posredno z njimi običajev uvozili iz tujine..še veliko drugega.Ko sem se šolala v Ljubljani ,sem morala na pošto poklicat fanta(sedaj moža) v njegovo službo..za praznike smo pisali lepe vizitke(sama jih še vedno)..sedaj se pošilja sms,prepošilja ene in iste maile..Meni je bilo lepo ,ko sta bili hčerki še mali in smo šli do brata po buče in potem doma vsi skupaj izrezovali raznorazne pošastke..in mož je vzel vrtalnik in z raznimi malimi svedri pomagal izrezovat skoraj nemogoče vzorčke,ki sta jih narisali na buče..in če za valentinovo dobim en čokolatin tudi ni nič slabega..tako ,kot ni slabo če na forumu se "poklonimo" preminulemu.Tudi tukaj je bila vroča razprava o tem.da tega se ne dela..samo ,kadar umre kdo od prepoznanih ljudi ,je pač tako ,da se tudi na ta načim izrazi sožalje svojcev..konec koncev tudi internet smo uvozili,pa ga vsi vestno uporabljamo,..za kulinarične nasvete,recepte in tudi za kreganje..nekoč pa smo none,mame povprašali za nasvet,sedaj pa gremo na svetovni splet..in tako se tudi stari recepti naših non žal izgubljajo..
Dokler pa praznik ,pa naj bo to domač ali uvožen drži družino,prijatelje skupaj meni ni odveč..in če smo za praznik naredili pecivo in je hčerkina prijateljica naredila pajka za dekoracijo in z tem malo,ma ne malo,veliko smeha družbi,tudi ni nič narobe..pa čeprav so jima noge rasle iz zadka...
Seveda je to moje mnenje..in tudi jaz ga ne vsiljujem nobenemu..
Vrtejbenka