Algea

Tanja05  

član od: 26.12.2003

sporočila: 392

18. okt 2008 11:36

Meni se zdi pa fino, da vsak pove svoje mnenje. Barbyslo in elaphus se mi ne zdita prav nič žaljivi, sta  pač malo bolj "temperamentni" v svojem izražanju.

Tanja

mrdica  

član od: 6.4.2007

sporočila: 117

18. okt 2008 19:01

Presnete babe in ostali skeptiki ... Jaz sem to temo odprla, ker sem želela prebrati izkušnje tistih, ki so algeo uporabljali oziroma uživali. Nikakor pa nočem brati raznih pametovanj, kdo je za kaj izobražen in kaj na podlagi tega, brez izkušenj v praksi, meni o neki zadevi. Jaz imam tudi določeno izobrazbo, zaradi katere bi lahko komentirala vsako piko in vejico na teh straneh, a tega ne počnem ... Barbyslo, hvala bogu, da si povedala svoje izkušnje, pri katerih, pa brez zamere elaphus, me sploh ne briga kakšne besedne zveze so bile uporabljene in ali v karšnem koli smislu ustrezajo kateri koli stroki. Zanimajo me samo konkretne izkušnje z algeo, zaboga! mrdica

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

18. okt 2008 19:45

Menim, da bi bili vsi bolj zdravi, če bi se držali načel zdrave prehrane in gibanja. In menim, da bi to zadostovalo. Če bi se jih držali. Med zadnimi zdihljaji vojne v Bosni sem bivala s skupino ameriških prostovoljcev, ki so imeli s seboj vreče raznobarvnih kapsul, v katere so potem dnevno segli "na slepo", zajeli pest kapsul in jih pogoltnili. Super. Jaz sem se jim smehljala in lepo jedla svojo paradižnikovo solatko s čevapčiči, pa grizljala kumare in jabolka. In niti enkrat zbolela, oni pa so bili kar naprej nesrečni. Podobno vrečo kapsul je prijateljici, ko je zanosila, poslala teta iz Amerike. Revica jih je goltala vsak dan v želji, da bi preživela nosečnost čimbolj zdravo in povila zdravega otročička. V redu. Samo da se je zaradi basanja s sladkarijami in bešamel omakicami zredila za 30 kil, ostalo ji jih je 25. Toliko o skrbi za zdravo življenje. Sama imam odpor do goltanja zdravil, sploh petkrat na dan ali še večkrat. To se mi sliši kot nekaj, kar je MORAL početi moj deda, ki je imel težave s srcem, pa pritiskom, holesterolom... Da bi jih jemal zdrav človek... Pa se mi ne sliši v redu. To je le moje mnenje. Mislim, da mora vsak sam pri sebi razčistiti, kaj LAHKO stori za svoje zdravje, in to storiti. Če se ugotovi, da je to premalo, in če res ne gre drugače... Šele potem bi se zatekla k pripomočkom. Ki so, mimogrede, narejeni (izvlečeni, predelani) iz stvari, ki jih lahko zaužijemo na bolj naraven način. Aja, vprašanje je bilo o Algei. Ne, nimam izkušenj z njo. Odzivam se le na mnenja drugih članic, ker se mi je zdela zanimiva debata in sem želela posredovati svoje mnenja. tulka

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

18. okt 2008 20:00

Zadnjič sem gledala v Sanolaborju koliko vitaminov dejansko vsebujejo te alge - rezultat - nesramno malo. In sem se raje odločila za vitaminske tablete. Pa da ne bo kdo mislil, da sem strašna nasprotnica tablet. Jemljem kar nekaj raznih dodatkov na dan. Samo alge me pa niso prepričale.

Sonja

cokolina  

član od: 17.7.2007

sporočila: 15

27. mar 2011 19:57

Ne bo držalo da je dandanes dovolj jest zelenjavo iz vrta, saj je bilo v več raziskavah dokazano da zelenjava iz bilokaterega eko vrta ni niti približno podobna zelenjavi naših non in pranon, po vsebnosti mineralov vitaminov in ostalega...tako da so vitaminski pripravki takšni ali drugačni skoraj NUJNO ZLO dandanes, na žalost vseh nas.

 

http://www.algea.si/algea/raziskave/hranilne-snov

cokolina

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

27. mar 2011 22:03

Ojej! (ma no, ne morem biti tiho - 17 x 7 je po moje 119!)

lp

cervus

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

27. mar 2011 22:20

Glede na to, da me ne zanima, če je res razlika v vrednosti, si ne morem kaj, da ne bi pomislila na štorijo z železom v špinači.

Sicer pa, kdorkoli bi mi hotel prodati nekaj na finto, da me prestraši z "znanstvenimi raziskavami", nima niti v sanjah šans, da od mene kaj zasluži.

 

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

28. mar 2011 10:59

Če preberemo vse dramatične upade vitaminov,....se nujno vprašamo (vsaj jaz) - kako te rastline potemtakem sploh preživijo? Saj ne, da kdo misli, da rastejo zato, da NAM vitamine delajo? Še posebej me razveseli, če take rečoi berem na strani, ki oglašuje nek izdelek. In, glej ga zlomka, VEDNO so rezultati raziskav taki, da NUJNO IN OBVEZNO podpirajo uživanje pripravkov, ki jih stran oglašuje. Slučaj? Japajade. 

rimljanka

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

28. mar 2011 11:24

No, Rimljanka! Sigurno je bilo nekoč neprimerno več vitaminov. Sicer ljudje ne bi celo zimo preživeli s kislim zeljem in nekaj nagnitih zeljnih glav, ki so zdržale tja do konca leta. Nekoč je bila še voda bolj mokra in je zadoščalo kopanje enkrat na teden, a ne?

LP

 

 

Sergej

.deklica  

član od: 27.1.2009

sporočila: 107

28. mar 2011 13:58

Kako že pravijo ... z raziskavami se da vse dokazati, samo močan interes mora biti zadaj. Tudi jaz sem pomislila na železo v špinači .deklica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti