Prenosni računalniki

Microsoft pa itak dela stvari na tak način da potrebuješ vedno nove....V glavnem kopira od Maca na nedodelan način, na žalost...Cel kup sranja imaš na voljo kateih itak ne potrebuješ in ti dela nepotreben balast v tvojem compu. Kakorkoli je Mac najbolj prijazen uporabniku. Zapomne si operacije, katere ti prihranijo veliko časa.To pa velja. Je pa res da pri nas ni veliko uporabnikov, ker je cena previsoka in dobavitelji bedni. V moji familiji imajo po bratovi strani vsi doma Mac-e, vključno z očetom ki je star 75 let. Pri nas pa samo jaz, zaradi tega ker je moj lubi dela v taki branži in ima službeni dolžnosti pač drugega ( Lubi IBM, otroci HP) Lubi je čisti norc na računalnike, res pozna stvari, pa mu je še vedno Mac -zakon. Tako da se nakup splača, če le zmoreš. barbyslo
Ko kupujes laptop, se moras najprej vprasat - tako kot pri vsakem racunalniku - za kaj ga bos uporabljal (grafika, igre, programiranje, downloadanje, sola). Nato pridejo na vrsto za laptop specificne zahteve (velikost zaslona, teza, avtonomija akumulatorja, velikost diska). Nato naredis pregled cen, izberes nekaj modelov in pogledas na PC-Review, kaksne so ocene. Nazadnje izberes prodajalca (ABC - Anybody But Comtron, katerega servis je djehenna). Debate Mac/PC so seveda vecne, ampak z njimi naj se ukvarjajo brand-verniki, v vsakdanjem zivljenju so pa povsem brez pomena. lp, proxima
Svetujem tudi, da preden kupiš točno določen model točno določene znamke, na internetu prebereš komentarje ljudi, ki takšen računalnik imajo. Eni modeli se namreč pregrevajo, eni so preglasni, na nekatere ne moreš več naložiti Windows xp, ker ni gonilnikov, itd. Mac je sicer čudovit računalnik, a imajo nekateri težave s kompatibilnostjo (premisli, katere programe nujno potrebuješ in ali so kompatibilni z OS Mac). Če boš računalnik kupovala v trgovini, prosi prodajalca, da ti ga vklopi in preveri tipkovnico, ekran in odzivnost. Če se ne spoznaš, vzemi sabo nekoga, ki se, in ki pozna tvoje potrebe. Pa veliko sreče pri nakupu! RadaJem
Imam acerja, ampak naj bi bil najboljši TOSHIBA. Lakica
ZS - delam v eni izmed računalniških firm, ki so omenjene v postih ... Barbara210
Maci so luštni ja, samo vprašanje je, če imaš čas navajanja na nov sistem in ali se boš sploh znašel na njemu. Mac os X je drugače prav tako stabilen sistem kot winsi, s prav toliko luknjami, le malo manj se jih izkorišča. Njegov izgled je pa res sexy :) IBM ima najbolj trpežne prenosnike, vendar po mnenju nekaterih najgrše. Dell ima sedaj zunaj bolj "žensko" serijo, ki so različnih barv, vendar osebno Della ne bi imela. Na otip se mi zdi ohišje preveč ceneno. Toshibe ne poznam, zato ne morem nič reči o njej. Lako pa veliko povem o HPju, ker ga imam že 3 leta, pa še zmerom dela kot urca, čeprav mi je enkrat padel na tla. Drugače je pa tko. Večina ljudi potrebuje računalnik za to, da včasih kej napiše, gre na internet, pogleda kakšen film... Za to je dober tudi računalnik za 400€. Raje glej na to, da zraven pride operacijski sistem (vista, xp), da ti ga ni potrebno dodatno kupovati. Definitivno vzemi neko bolj znano firmo, ker imajo boljša zastopništva in tehnično podporo (no o tem tukaj ne bi zgubljala besed, gre se za to, kateri so najmanj obupni med obupnimi...). Pojdi v trgovino in poglej prenosnik še od blizu. Reci prodajalcu naj ti ga pokaže. Poglej, če ti ustreza velikost zaslona - najbolj pogosti sedaj so 15,4 inčni zasloni, če boš računalnik uporabljala le doma in ti ga ni potrebno prenašati okoli je boljši 17 inčni zaslon. Poglej resolucijo ekrana: večja kot je, manjše bodo črke (dobesedno povedano). Brezžični internet, peko cdjev/dvdjev podpirajo vsi, bluetooth imajo praktično vsi, filme lahko gledaš na vseh... Resnično nima smisla kupovati prenosnika za 1300€, če ne veš zakaj bi ga potreboval. Meni bi taka zadeva prišla prav, večini ljudem pa ne. Na koncu koncev kupi nekaj, kar ti je všeč, in če imaš možnost v trgovino s seboj vzemi nekoga, ki malo več ve o tem (in ne nekoga, ki misli, da veliko ve o teh stvareh), da te ne bo kakšen prodajalec naplahtal... lp
Urssa! Zelo se strinjam s teboj... barbyslo
urssa je napisal/a:
IBM ima najbolj trpežne prenosnike, vendar po mnenju nekaterih najgrše. Dell ima sedaj zunaj bolj "žensko" serijo, ki so različnih barv, vendar osebno Della ne bi imela. Na otip se mi zdi ohišje preveč ceneno. Toshibe ne poznam, zato ne morem nič reči o njej. Lako pa veliko povem o HPju, ker ga imam že 3 leta, pa še zmerom dela kot urca, čeprav mi je enkrat padel na tla. Drugače je pa tko. Večina ljudi potrebuje računalnik za to, da včasih kej napiše, gre na internet, pogleda kakšen film... Za to je dober tudi računalnik za 400€. Raje glej na to, da zraven pride operacijski sistem (vista, xp), da ti ga ni potrebno dodatno kupovati. lp
men je vseen kok zgleda comp. še najgrši so mi ti kao ženski.. dont like it. raj mam klasiko. Moje mnenje je, da si compa za 400 € ne kupvat, tud če ga rabiš manj kot ostali. Ker ni hujšga kot noret zravn blesavga računalnika ko te začne zaje*****. + nimam mac os pa se mi sistem niti enkrat še ni sesul. Skos vlečem stvari, delam blesarije z njim itd.. pa je gut bannanna Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 16. okt 2008 12:07:39
kaj pravite na hp compaq 6820s t2410 ku473 marusa 2
ta je good. bannanna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti