Maci so luštni ja, samo vprašanje je, če imaš čas navajanja na nov sistem in ali se boš sploh znašel na njemu. Mac os X je drugače prav tako stabilen sistem kot winsi, s prav toliko luknjami, le malo manj se jih izkorišča. Njegov izgled je pa res sexy :)
IBM ima najbolj trpežne prenosnike, vendar po mnenju nekaterih najgrše. Dell ima sedaj zunaj bolj "žensko" serijo, ki so različnih barv, vendar osebno Della ne bi imela. Na otip se mi zdi ohišje preveč ceneno. Toshibe ne poznam, zato ne morem nič reči o njej. Lako pa veliko povem o HPju, ker ga imam že 3 leta, pa še zmerom dela kot urca, čeprav mi je enkrat padel na tla.
Drugače je pa tko. Večina ljudi potrebuje računalnik za to, da včasih kej napiše, gre na internet, pogleda kakšen film... Za to je dober tudi računalnik za 400€.
Raje glej na to, da zraven pride operacijski sistem (vista, xp), da ti ga ni potrebno dodatno kupovati.
Definitivno vzemi neko bolj znano firmo, ker imajo boljša zastopništva in tehnično podporo (no o tem tukaj ne bi zgubljala besed, gre se za to, kateri so najmanj obupni med obupnimi...).
Pojdi v trgovino in poglej prenosnik še od blizu. Reci prodajalcu naj ti ga pokaže. Poglej, če ti ustreza velikost zaslona - najbolj pogosti sedaj so 15,4 inčni zasloni, če boš računalnik uporabljala le doma in ti ga ni potrebno prenašati okoli je boljši 17 inčni zaslon. Poglej resolucijo ekrana: večja kot je, manjše bodo črke (dobesedno povedano).
Brezžični internet, peko cdjev/dvdjev podpirajo vsi, bluetooth imajo praktično vsi, filme lahko gledaš na vseh...
Resnično nima smisla kupovati prenosnika za 1300€, če ne veš zakaj bi ga potreboval. Meni bi taka zadeva prišla prav, večini ljudem pa ne. Na koncu koncev kupi nekaj, kar ti je všeč, in če imaš možnost v trgovino s seboj vzemi nekoga, ki malo več ve o tem (in ne nekoga, ki misli, da veliko ve o teh stvareh), da te ne bo kakšen prodajalec naplahtal...
lp