Kakšno testo za pekače v obliki figur?

bajka  

član od: 11.2.2007

sporočila: 10

tema odprta - 6. okt 2008 18:14 | ogledi: 2.359 | odgovori: 2

Doma imam pekače (dolgi med 20 in 30 cm), ki imajo obliko smreke, snežaka in božička. Ker že sedaj razmišljamo, da bi letos naredili izvirna darila iz njih in jih tudi pobarvali, me zanima, kakšno testo naj dam v njih. Biti bi moralo dovolj kompaktno. Mogoče kaj z medom? S čim se pa to pobarva? Prosim za kakšen nasvet. Hvala.

bajka

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

6. okt 2008 19:41

Jaz bi naredila iz medenega testa, barvala pa bi z beljakovim ledom. Beljaki+sladkor+jedilna barva. lp Vesna

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

7. okt 2008 15:38

Ker so to kar veliki modeli, so lahko zadeve tudi polnjene, jaz sem tako naredila medvedka za prvega nečaka. Spekla sem biskvit, znotraj malo izvotlila, napolnila s skutino-smetanasto kremo in čez nabrizgala masleno kremo, da je bil medo primerno oblečen (v plenice). Če želiš kompaktno testo, vzemi testo za marmorni kolač - ali pa za kak drug kolač, lahko tudi medeni - dobra stran teh test je to, da so trdna in imajo toliko okusa (so mastna in težka), da ne rabiš nujno neke kreme. Kar pobarvat testa ne boš mogla - rajši nabrizgaj kaj čez: ali beljakov led, ali limonin led ali smetano ali pa masleno kremo. Vse to lahko barvaš in je v osnovi belo. Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti