Kvalitetna posoda - pa ne zepter, amc

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

31. maj 2011 11:36

Ja, te ponve so res super, še boljše pa bi bile, če ne bi bile iz aluminija, ker le-te ne delujejo na indukciji.Sem jo kupila in žalostno nesla nazaj, ker je nisem preverila v trgovini.

daga

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

31. maj 2011 20:14

ycrna, piše, da je iz aluminija...

tudi jaz še nisem zasledila keramične za indukcijo. A si preverila na lastni plošči?

čoko

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

1. jun 2011 8:37

Prednosti keramične ponve so predvsem te, da ima hrana ,ki se v njih pripravlja kot sem že napisal izjmeno primaren okus, kar v drugih ni običajno. Še več, okus je celo nekoliko bolj poudarjen tudi če ne dodajaš ne vem koliko začimb. Kuhamo lahko skoraj brez maščobe: meso namažen z nekoliko olja/ostale maščobe , ponev segreješ in daš pečt. Nič se ne pali ali smodi zaradi tega. Hrana še dolgo potem, ko jo že odstaviš z ognja ohrani toploto, ponev se počasi ohlaja. Edino kar je potrebno paziti je, da se v vročo ponev ne vlije mrzle vode. Torej počakaš, da se shladi in potem oćistiš. Tudi ni priporočjivo, da jo pomivate v pomivalcu, mnogo bolje je ročno z nekaj kapljicami detergenta.

Cene pa so različne, kot povsod: videl sem take ,ki so stale preko 50 evrov, pa tudi take pod 10. Pri nas je veliko teh ponev od Delimana, cena je tam okrog 20 evrov in mislim, da so te povsem solidne. Velikost pa si izbere vsak sam  glede na potrebe.

hedonist

tanyči  

član od: 21.8.2006

sporočila: 77

2. jun 2011 11:38

Super, ko bo priložnost, grem v nakup te posode. Za začetek en primerek. Glede AMC, pa ne morem mimo, da ne bi povedala ugotovitev iz predstavitve.

1. Hitra pokrovka je u bistvu pokrovka, ki iz vsakega lonca naredi ekonom lonec. Doma sem na navadnem ekonom loncu v treh žlicah vode prav tako skuhala zelenjavo. Celo preveč se mi je skuhala, kar pa ni kriva posoda. Tudi predstavitelj je narezano zelenjavo splaknil preden jo je dal v posodo (krompir, korenje, cvetača -katere po rezanju navadno ne splaknemo), po moji presoji le zato, da je v posodo prišlo cca 3 žlice vode za tiso začetno kuhanje, ko zelenjava še ne spusti svoje vode, da bi se skuhala v lastni sopari. Torej okusno zelenjavo brez soli lahko skuham v navadni ekonom posodi.

2. Pečenje piščančjega mesa brez maščobe je izgledalo tako, da je posodo močno zagrel in potem (brez olja) nanjo položil meso tako, da je že zašumelo. Ko je kasneje obrnil meso, se res ni prijelo, vendar SOK, ki ga meso spusti pa se je prjelo. Zadeva me ni prepričala. Menim, da gre za način kuhanja in ne za vrsto posode. Teflon je še vedno zakon. Oz. po novem očitno keramika.

3. Juha, ki naj bi se s hitro pokrovko ne vem točno kako hitro skuhala, je bila na mizo postavljena šele po predstavitvi (po 1,5h ) brez, da bi poskusila meso. Res pa je, da je štedilnik ugasnil kar kmalu. Ko sem dejala, da se je juha dejansko kuhala 1,5 ure, je začel razlagati, da se pod 100 stopinjami zadeva ne kuha več, le ostaja topla. V to nisem prepričana.

4. Glede makaronov se mi zopet zdi način kuhanja in ne vrsta posode. Tudi Tuppeware omogoča, d skuhaš al dente.

5. Kuhal je z vegeto, kar je smešno, če predstavljaš zdrav način kuhaja.

6. Pa še manupulacija v smislu. Danes dobite zlato kuverto, ki jo lahko odprete le jutri, ko zopte pridem. (aha, a še jutri pride??) In zraven dober dan prvo vprašanje: KJE SO VAŠI MOŽJE? Ker menda zna biti naslednji dan kakšen nesporazum. Glede cene seveda. Ko pa med predstvitivijo vprašaš za kakšno ceno, reče: glede cen bomo jutri. haha

Mogoče ostali prodajalci AMC-ja niso tako manipulatvni, ampak ta je bil. Mu pa uspeva, saj se od tega živi 22 let in vozi dober avto.

To so moje izkušnje, ki so se končale z ugotovitvijo: KVALITETNA POSODA, AMPAK PRECENJENA. MOČNO PRECENJENA. 

tanyči

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

2. jun 2011 12:01

Ne vem, kakšne so cene za AMC sedaj, niti se ne spomnim, kakšne so bile, ko so jo moji starši kupili. Vem, da je bila zelo draga. Amapk je to edina posoda, ki jo imamo že več kot 20 let (približno 23) in se ji nič ne pozna. Pa smo kdaj tudi kaj zažgali v njej, uporabljamo jo pa vsakodnevno. Mislim, da tudi to nekaj šteje, da kupiš posodo 1x v življenju. Ok, rabiš še teflonsko ponev za palačinke



JJ

Sporočilo je spremenil(a) JanisJoplin dne 02. 2011 12:02

tanyči  

član od: 21.8.2006

sporočila: 77

2. jun 2011 13:06

JanisJoplin, se popolnoma strinjam. Kvalitetna je, to popolnma priznavam, ampak precenjena, kljub dolgi "življenjski dobi".

tanyči

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

2. jun 2011 13:31

Keramične ponve in kozice od Delimana imamo tudi mi, smo jih zamenjali za tefalove in so fenomenalne. Sploh ponev za palačinke je super. Je pa cena dokaj ugodna, prodaja se pa tudi v kompletih Roncolino

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

3. jun 2011 10:13

čoko v eni oddaji na rai1 uporabljajo točno te posode na indukcijski plošči.

tisdno  

član od: 17.11.2002

sporočila: 117

3. jun 2011 10:31

čoko je napisal/a:

ycrna, piše, da je iz aluminija...

tudi jaz še nisem zasledila keramične za indukcijo. A si preverila na lastni plošči?



čoko

 

Jaz sem jo kupila prejšnji teden od bialettija prav zato, ker je za indukcijo, že veselo kuham v njej en teden, tako da pri meni deluje.

SILVA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti