Hrustljav rogljiček s sladoledom
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Priznam, jaz sem do današnjega dne živela v prepričanju, da imajo psi en "notranji alarm" in da se ne prenažirajo..... Zdaj pa ne vem, ali sem živela v zablodi, ali pa je zgornja vest (priznam, da sem na STA iskala nekaj drugega, tale pasja se mi je zdela deloma bizarna) začetek marketinške akcije, na kar namiguje že kolegica rimljanka? Vendelina jr. |
Pri našem mačku lahko natančno določimo konkretno otoplitev oz. ohlajanje. Tik preden se ohladi je ko uš za robom, pred vročino pa je "komaj kaj". Včasih rečem, kaj so Indijanci rekli glede vremena. Je pa problem kaka nenadna ohladitev. Te pa nekako ne zna obdelati.
F r i n a| Pokraculja je napisal/a: |
| no naj pristavim še svoj piskrček... Moj kuži je jedel samo enkrat na dan - ko je bil še mali ... Zdaj je pa kot smetiščna kanta... JE praktično vse (beri: od korenja do rdeče pese pa kakšna klobasa čez in seveda zvečer konzerva, pa keksi) in še pa fajn bi bilo, če je še kakšna čokolada vmes... in ga včasih pocrkljam .... velikokrat pa mu namesto tega dam krhelj pomaranče in da se ne boste zgražale,.. Moj kuži šteje 17,5 let in ga zdaj kličem lačna miška... je pa res, da poje velikooo solate - take narejene... kaj čem taki pač je. ampak je zlat kuži... Pokraculja Sporočilo je spremenil(a) Pokraculja dne 30. sep 2008 15:10:54 |
| ZAČETNICA je napisal/a: |
| Eh naš je še večji biser, ko se bo prenajedel bo bruhal, potem pa jedel naprej. Pujs. Glede marketinške poteze: nam je veterinarka svetovala naj ga shujšamo s kuhanim rižem, zelenjavo in kuhanim mesom, vse brez maščobe, začimb pa itak in smo ga. Tudi slučajno mu ne bi tistega dragega sr... kupovala. Začetnica Sporočilo je spremenil(a) ZAČETNICA dne 30. sep 2008 14:43:32 |
Ja seveda, včasih smo za pse hrano kuhali, smo šli v klavnico po poceni meso ali v ribarnico po kakšne golobe ali kaj podobnega, zraven pa polento, riž, kašo, pa korenček, pa kakšno jajce in malo olja in mleka smo primešali taki enolončnici.
Magari ni smrdelo grozno, ne vem, kaj je kuhal tvoj svak, da ni dišalo.
Seveda pa se ni dodajalo čebule, česna, krompirja, paradižnika in seveda ne svinjine in kurjih in zajčjih kosti. Mogoče se ti je pa zato zdelo, da "pasja mineštra" ne diši prav.
Kuhali smo pa dnevno, dokler se, hvala bogu niso uveljavile zamrzovalne skrinje. In hvalabogu tudi za multipraktik, ki je sesekljal zelenjavo do te mere, da prav noben zmrdnjen kuža ni pljuval korenja ven.
Pasje piškote/krekerje sem prvič videla v enem ameriškem filmu, jih je ta glavna junakinja natresla psu, ki je nastopal v stranski vlogi. Kakšnih pet, šest let kasneje so se pojavili v Italiji in smo jih kupovali za naše kužke kot priboljšek.
BTW, naša zadnja in najbolj ljubljena psica je bila doma prav iz Komna. Kdo ve, če se še kdo spominja izjemnega rejca nemških ovčarjev, ki je tam deloval pred tridesetimi leti.
Seveda se večina zdravih psov ob vsaki priložnosti nažre kot le kaj, saj se obnašajo kot vzdrževalci v krdelu. Vsi prinašajo hrano mladičem, ki jih je polegla le ena od samic. Običajno jo kar izbruhajio pa jo mladički pojejo, potem se jim pa že spet mudi naprej.
Svetujem knjigo Elisabeth Marshall Thomas Skrivno življenje psov, ki je izšla tudi v slovensem prevodu.
(vsekakor bolj kot kakšnega k. Lorenza, ki se bo brez skrbi neoddahljivo pojavil).
nola
| nola je napisal/a: |
Magari ni smrdelo grozno, ne vem, kaj je kuhal tvoj svak, da ni dišalo. nola |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljav rogljiček s sladoledom

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton