Rok uporabe sveže ribe

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

26. sep 2008 18:27

kaj pa če danes zadevo fanjn splakneš in mogoče poskusiš z limonino marinado, zadevo podaljšat? jaz sem laik v tem in se ne bom pametno delala ampak glede nato, da zadeve danes ne boš uporabila,probaj, izgubiti tako ne moreš veliko,... plopsa

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

26. sep 2008 18:44

Ežoj, se popolnoma strinjam s teboj, dodala bi še, da je na mestu še posebna previdnost, kadar imaš opravkai z ribami, ki jim ne vidiš v oči in škrge. 

Sploh to velja za lososa, ki ga prodajajo že razrezanega in je zato še bolj občutljiv.

Leto nazaj sem dnevno opazovala kos ˝frišne tune˝v neki, ne bom rekla kateri ribarnici. Prodajali so ga od torka do naslednjega ponedeljka, vsak dan je bil malo manjši, imeli pa so ga sicer na ledu na pultu  - ne vem kakšna temperatura tam vlada, ampak po nekaj dneh je bila riba brez dvoma že zelo preutrujena.

Ribo kupim in jem samo, če diši po morju (nikakor po ribi) in tile lososi v naših ribarnicah, ki jih zelo verjetno razrežejo že v ribogojnicah, že v osnovi dajo malo na ribo. Ne rečem, da je taka riba pokvarjena in škodljiva, dobra pa gotovo  ni.

Imam nekaj znancev, ki rib in drugega vodnega življa ne jedo, čeprav se niso nikoli zastrupili, ampak jim je tovstna hrana zanič. Vsi brez izjeme imajo odpor že od malega, ko so doma ob petkih trpeli ob že v ribarnici paniranih osličevih zrezkih in predvčerajšnjih škombrih.   

Tako, da se mi zdi, da imata tako Vendelina kot hedonist oba prav, riba danes gotovo že dobro zaudarja, upam, da ima katra55 kakšno mačko, te se pa nič ne kapricirajo ampak lepo vse od kraja pojedo.   

nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti