Ojl
Prosi
leny
n class='poudarjeno'>>>Ojl
Prosi
leny
n class='poudarjeno'>>>Večkrat sem že delala to kombinacijo, ki jo omanjaš (no, za čokoladno torto, uporabljam drugi recept).
Vedno dam spodaj sadno (jagodno borovničevo) torto, zgoraj pa čokoladno.
Najbolje je, da zgornjo torto narediš na podstavku (kartonu oblečenem v samolepilno foljo, ...), ki ga obražeš na isto velikost kot je torta. Nato v spodnjo torto zapičiš slamice, jih odrežeš čisto pri robu torte. Na te slamice nato položiš naslenjo torto. To je super stvar. Torte se ti 100% be bodo zvračale in posedale. Tudi režejo se lepo.
Če delaš na ta način, lahko obe torti kar dobro navlažiš, da bodo res sočne.
Če ti še kaj ni jasno, vprašaj.
Lp
Tole s slamicami je res enostavno. Jaz sem bila prvič zelo skeptična, pa je šlo vse kot po maslu.
Edino... če jo boš nekam vozila, jo moraš peljat vsako posebej in jo šele na cilju zloži skupaj.
Ne se bat. S tem ne moreš falit. Poskusi in se prepričaj.
Lp
Stojala imajo pa na Brnčičevi.. mapak se jih samo za eno torto res ne splača kupovat, ker niso nevem kako poceni
.
Če ne boš delala s tičino maso, se tudi čokoladen obliv zelo dobro obnese, ker tudi čokolada deluje kot "lepilo".
Smetanova okrasitev pa tudi nebi smela biti problem, sploh če torto sestaviš že dan prej, da smetana spusti vodo in nekako "zakrkne".
Veliko sreče :)
Lp
AllyssaAllyssa ![]()
![]()
zelo lepa tortica!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | noemi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Nacho čips gostija

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom