Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato
| Roncolino je napisal/a: |
| Za razliko od njega,sem sama od 7. leta naprej govorila,da bom veterinarka.Vse do 9. razreda,ko sem po tehtnem premisleku,pogovoru z veterinarji ugotovila,da ne bo šlo in,da bv zapravljanje časa za nekaj kar mi ne bo uspelo postati.Odločila sem se za tehnično gimnazijo v ljubljani,kjer je tudi veterina.Letos sem v 2. letniku in mi ni žal niti pikice...imam 4 predmete iz biologije (biologija,mikrobiologija,biotehnologija in laboratorijske vaje+mikroskopiranje) in to je to,kar sem vedno želela.Moji ciljo so delati v ekologiji ali zoologiji,ker trdim da je v tem denar in prihodnost. Roncolino Sporočilo je spremenil(a) Roncolino dne 13. sep 2008 10:20:17 |
Roncolino, iz lastnih izkusenj ti povem, da ce se le da, se odloci za genetiko, ali molekularno biologijo in naprej raziskave na podrocju onkologije. Seveda, ker je Slovenija res zelo majhna moras racunat na to, da bi sla cimprej ven, nabirat znanja, potem pa nazaj v Slovenijo z upanjem, da bodo tvoje znanje upostevali! Kar vidim v ZDA je to, da bodo v onkologijo in raziskave glede raka vedno vlagali denar in ravno sedaj se ti centri zelo sirijo.
Srecno vsem pri izbiri srednje sole (jaz sem izbrala pravilno)!
| urssa je napisal/a: |
| Jaz sem bila 2 leti na likovni gimnaziji in sem se nato prepisala na poljansko gimnazijo. Nikakor ne priporočam likovne, ker je zelo razpuščena in to ni to. Samo s to gimnazijo pa ne boš nič. |
| Jerneja USA je napisal/a: |
| Roncolino, iz lastnih izkusenj ti povem, da ce se le da, se odloci za genetiko, ali molekularno biologijo in naprej raziskave na podrocju onkologije. Seveda, ker je Slovenija res zelo majhna moras racunat na to, da bi sla cimprej ven, nabirat znanja, potem pa nazaj v Slovenijo z upanjem, da bodo tvoje znanje upostevali! Kar vidim v ZDA je to, da bodo v onkologijo in raziskave glede raka vedno vlagali denar in ravno sedaj se ti centri zelo sirijo.
Srecno vsem pri izbiri srednje sole (jaz sem izbrala pravilno)! [kuza] Jerneja USA |
| Roncolino je napisal/a: |
| No,zdaj mi pravi isto kot ti:genetika ali molekularna biologija.Ista nam pravi profesorica mikrobiologije...ampak to je vse mikro,to ni dinamično in to,to...to je dolgočasno |
Res je, da je vse to mikro, ni pa sploh nic dolgocasno!!!! Saj mene tudi v drugem razredu Gimnazije to ni privlacilo, pa tudi se v 3. letniku faksa sva se z mozem skoraj po pomoti odlocila za molekularno biologijo. Sedaj pa tega res ne bi menjala za nic na svetu, se posebej ker nisem vec na podrocju "basic research" ampak sedaj res delam nekaj kar je direktno povezano s cloveskim zdravjem.
| ksenjako je napisal/a: |
| Nikakor se nebi strinjala da je to razpuščena gimnazija. Nasprotno- mislim, da se lahko primerja s katerokoli gimnazijo. Sploh pa ni res, da s to gimnazijo ne boš nič- mislim, da si na tej gimnaziji še največ, ko jo narediš. Ali si kaj boljši, če narediš poljansko gimnazijo? Mislim, da še manj. Tu se naučijo risanja, ... iz poljanske g. pa prideš brez nekega uporabnega znanja. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k |
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Kdorkoli misli, da bo današnji mladostnik zgolj s končano srednjo šolo "imel poklic" in da bo potem ta "poklic" opravljal do takrat, ko se bo upokojil......mi je zelo žal, ampak se moti. Vseživljensko učenje je in bo še dolgo ena velika mantra. Tudi poklici, kjer bi človek na prvo roko mislil, da so potrebna predvsem obrtna znanja (npr: polagalec keramičnih ploščic, vodovodni instalater, avtomehanik, zidar)...tudi tu se potrebuje eno dodatno izobraževanje. Mlad človek sicer zmore predvsem fizično delo, ampak takoj, ko bi pa kak svoj d.o.o. odprt in ponujal storitve, se mora pa tudi naučiti prava, ekonomije.....itd. Časi, ko se je lahko kdorkoli zananšal na svoj naravni talent za "kšeft"....to je mimo. Tisti, ki so se zanašali, so na seznamu stečajev in prisilnih poravnav (ki je javen). Naslednji primer: kmetijstvo....pa če tule ni človek vsaj malo doma v naravoslovnih vedah, semu slabo piše. Da ne govorim o tem, da se brez bazičnih poslovodenjskih znanj ne da izpolniti nobenega obrazca za neposredna EU vplačila (brez znanja branja uradnih listov se jih pa niti ne zna poiskati). Hočem reči, današnji otroci se bodo morali ves čas izobraževati. To ne pomeni, da bi morali vsi imeti univerzitetne diplome. Ampak skozi svoje življenje bodo morali ves čas hoditi na neke dodatne tečaje in pridobivati vsaj interne kvalifikacije. In se zraven naučiti varčevati in imeti zavarovalne police zase in za svoje otroke in si tudi ves čas dodatno vplačevati pokojninsko varčevanje. Če ne bodo naredili čisto vsega tega, se bodo obsodili na življenje/vegetiranje s 300 EUR na mesec in to vse življenje. In če grem nazaj na mladostnike: ne moremo od 14-letnika pričakovati, da bo o teh stvareh razmišljal. Bi pa morali njegovi starši. Zgolj fiksacija na to, koliko točk je potrebno kje - dasiravno je to na kratki rok relevantno - ne zadošča. Vendelina jr. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato

Peresniki z omako puttanesca