Krema in serum stendhal bio-rosis za preprečevanje rdečice obraza?

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

tema odprta - 10. sep 2008 15:51 | ogledi: 5.518 | odgovori: 7

V eni reviji sem zasledila predstavitev omenjene kreme in seruma. Ker ju ne poznam, me zanima, če je kdo med vami, ki ima probleme z rosaceo (rdečica na obrazu) in uporablja omenjeno kremo in serum, kako je v resnici z njo zadovoljen? Ali se ta dva proizvoda dobi tudi pri nas?

Najlepša hvala za odgovore.

Mijan

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

11. sep 2008 15:35

Oriflame ima učinkovito kremo proti rdečici, pa še cena je zelo dostopna. seherezada

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. sep 2008 15:53

Ne vem no, ampak težave s kožo se zelo velikokrat pokažejo v nekakšnih rdečih madežih, ki so si blazno podobni, razlogi za njih so pa zelo razlikujejo. Pa tudi rozacijo ponavadi diagnosticira dermatolog in potem ta predpiše kremo (ki se jo potem kupi v lekarni) in frekvenco nananšanja. Prav tako pove, katero sredstvo iz redne prodaje je primerno za nego po tem, ko se vnetje umakne. Skratka, sama nisem kak pristaš tovrstnega samozdravljenja. Tudi stroškovno se mi zdi tole razspino. Pa človek kupi eno, pa ni ta pravega učinka, pa kupi drugo.....itd in to zelo hitro nanese več kot bi znašal obisk v najdražji samoplačniški ordinaciji v Lj. Kamor je potem, ko se tista rdečica ne umakne, itak potrebno stopiti. Vendelina jr.

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

11. sep 2008 16:49

Tudi sama nisem pristaš samozdravljenja. Po dermatologovem nasvetu, naj si nabavim kakšno kremo, ki ublaži rozacijo kože, sem naletela na predstavitev te Standhalove v tiskanem mediju in je ne poznam, razen kar sem o njej prebrala, zato tudi sprašujem... Mogoče imate zelo dobre izkušnje tudi s kakšno drugo? Tudi mnenja o drugih kremah za tak tip kože so zelo dobrodošla. Šeherezada, kako se pa imenuje ta Oriflamova krema? Si jo mogoče ti že uporabljala? Mijan

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

11. sep 2008 17:18

Ko sem bila na operaciji pri torakalnem kirurgu zaradi potenja dlani, je bila moja "cimra" v bolnički sobi operirana zaradi rdečice na obrazu. Gre za enako operacijo, kjer nastavijo neke sponke na živec v prsnem košu, vendar za različne težave na različnih mestih. Če koga kaj več zanima, lahko še kaj več napišem.

lp Saša

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

11. sep 2008 23:31

Moji prijateljici je dermatolog diagnosticiral rosaceo in ji na recept predpisal kremo (če te zamina, se bom jutri pozanimala, katero). Svetoval ji je izključno uporabo te kreme (zjutraj in zvečer), razen tega pa še občasno rahlo masažo kože na obrazu z olivnim olje. Poleg tega se mora obvezno izogibati neposrednemu soncu, kožo poleti pa še dodatno zaščititi s kremo z močnim zaščitnim faktorjem brez dodanih parfumov in konzervansov. Očitne spremembe na bolje je opažala poleti na morju, zdaj se ji rdečica spet pojavlja, tako da že malo dvomi v učinkovitost predpisane kreme. Vendar pa se drži dermatologovega navodila in res ne uporablja nobene druge kreme. Upa, da drži dermatologova napoved, da se stanje popravlja zelo zelo počasi in bo ščasoma res bolje. Tudi tebi bi svetovala obisk dermatologa, da ti postavi natančno diagnozo. mamaF - Mojca

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

12. sep 2008 0:03

Sama sem mela veliko problemov z kožo na obrazu, kupovala drage kreme, pa ni pomagalo. Zdej pa že lep čas brez prekinitve uporabljam Scheller-jevo kremo za obraz z osatovim oljem, za suho kožo in nimam problemov, dokler mi ne rata preveč vroče (če sm ponoč preveč pokrita, če sm direkt na soncu, bog ne daj da se umivam s toplo vodo, ko se feniram moram bit samo v majčki na naramnice, in ko kuham  tudi čim manj oblečena ... ....) če pa mi že rata vroče in začnem dobijat barvo, se grem umit, si naredim obkladke iz ledu ... da se koža pomiri, in nato namažem z omenjeno kremo.

Mažem se najmanj enkrat na dan, pa jo mam tud do 4 mesece, saj je precej mastna, cena je okoli 8.00€.

Scheller ma res dobro kozmetiko.

Itak je pa odvisno in je res najbolje da se posvetuješ z dermatologoim.

lp

Pitončica

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

12. sep 2008 0:07

Moja mama uporablja eno kremo za rozaceo od Avene, zadevo lahko kupiš le v lekarni. Ampak se s temi žavbami ni za hecat, za to od kozmetike Avene vem, da se ne smeš kar v nedogled mazat in mami jo je priporočil dermatolog.

Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti