Nenavadne kombinacije
| Kozmeja je napisal/a: |
| Tudi meni ne paše kombinacija pire krompirja in jabolčne čežane, me je bilo kar strah dne, ko nam je babica to jed skuhala za kosilo. Kozmeja |
pred par dnevi sem odprl hladilnik in notri ni bilo skoraj ničesar... posledica je bila: špageti s kečapom in pasirano skuto, žlico gorčice in malo tabaska. moram priznati da sem sam bil presenečen nad to kombinacijo.
mali kuharpozimi, v mrazu - pravi čaj z rumom in stepeno smetano. Ko se ta raztopi v čaju.....mmm.
LisaNekaj mojih:
- med, smetana, rožiči, lešniki in koleraba (v obliki "grmade")
- pastinak, rožmarin, orehi, mleko (kot omaka) in kostanj
- fige, med, rožmarin, kefir in čičerikina moka (kot narastek)
- banana, kokos, riž in miso
- pomaranče, limonina lupina, mak, koruza in bučke
- oves, mak, kokos, agavin sirup in koleraba
- avokado, čili, česen, muškat, koriander, kumin, mleko in mak (kot omaka za h krompirju, prosu, fižolu, koruzi, zelenjavi)
Zgoraj naštete so plod moje domišljije, preizkusil sem pa še precej drugih zanimivih, bodisi izvirnih idej bodisi tradicionalnih receptov.
Govedina v solati z malinovcem :))
hedonistKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike