29. avg 2008 20:55
Jutranja halja je nekaj drugega kot kopalni plašč. To naši trgovci težko razumejo. Ponudbo dobro poznam. Na eni strani so frotiraste halje, ki so težke in za "premostitev odveč", na drugi strani pa obstajajo samo še negližeji, v katerih si ne upam odpret poštarju. Sploh temu, ki je mlad in simpatičen fant.
V preteklosti je bilo tega na trgu precej več, potem pa je s prodorom frotirastih halj prišlo do poplnega osipa. Tudi halje iz pikeja ( vafel), ki si jo želi moja svakinja, so precej redke.
Sama sem rešila problem tako, da sem si sama sešila haljo, ki je namenjena za potegnit čez spalno srajčko. Problem je nastal z nakupom blaga, ker sem si predstavljala debelejšo bombažno flanelo z diskretnim vzorcem. Niso je imeli že nekaj let.
Zdaj me čaka šivanje iz raztegljivega žameta, malce poseben kroj še iz začetka osemdesetih prejšnjega stoletja, ki ga skrbno hranim. Z zadrgo spredaj in metuljastimi rokavi. Blago dobro pade, tudi mečka se ne, ko haljo obesiš, pa je precej bolj lahkotna kot tista iz frotirja,
Sama sem prepričana, da je bolje razmišljati, da boste kupili blago in vam šivilja sešije ( ni tako komplicirano ), le blago je treba izbrati. V neki razprodaji sem skoraj izpulila drugi kupovalki bombažno flanelo, z rožicami, za katero imam kar nekaj kandidatov, ki potrebujejo "šlafrok".
F r i n a