član od 20069217 sporočil
Mišika, jaz imam tudi bolj sedečo službo. In mi ne pride na misel, da bi zategadelj obula en vizualni obup od šlapov in s tem sesula totalno usklajeni outlook z izgovorom, da to mi bo pa izboljšalo cirkulacijo in da noge ne bodo zatekale.
In ker se blazno bojim krčnih žil (v našem plemenu je en strah pred krčnimi žilami, ker je stara mama zaradi težav s krvožilnim sistemom umrla pri 48 letih) in se proti njim borim od gimnazije dalje (moram reči, da v bitki zmagujem), noge tuširam od mlačne proti mrzli vodi do točke, ko za trenutek dobim občutek zbadanja iglic. In potem lepo s hranilno kremo namažem noge in stopala in to je to (za tole rabiš eno minuto več pri tuširanju) - nogice, za katere se potrebuje orožno dovoljenje (matr, kako sem objektivna)!
Aja, pa pred leti sem nabavila biosinhron (takrat je stal 200 EUR, ni najceneje, ampak v 7 letih se je že amortiziral in se mi zdi, da je zdaj cenejši), to so tisti pedalčki z valjčki, ki lepo masirajo stopala. Sediš, ripsaš stopala po valjčkih in prav paše. Mi temu pravimo "črnogorska telovadba" (glede na to, da imamo en del plemena tudi iz ČG to ni politično nekorektno) Pri nas to prakticiramo ob gledanju TV dnevnika. Imaš potem občutek, kot da imaš nova stopala, ma kaj stopala, nove noge.
Sicer je pa moja izkušnja taka: mnogo žensk že v zelo mladih letih začne nositi ene kao ortopedsko korektne čevlje (ki so grdi tako, da boli), ampak noge imajo pa kljub temu prav nesrečno kruljave, plus nepredstavljive incidente na nožnih prstih....(vraščenih nohtov in otiščancev kot da so pešakirale kakih 1000 km v eni obutvi in je nikoli niso dale dol) - ampak razne tega, da nosijo grde čevlje, ne naredijo čisto nič drugega. Ker tisti šuhi, razen to, da so grdi in da jih reklamirajo lepe bejbe, ki take grdote privatno nikoli ne obujejo - česa drugega nimajo na sebi. Razen tega, da te navadijo, da blazno grdo hodiš z vlečenjem nog za sabo.
Da ne govorim o tem, da ima žal večina žensk zelo ponesrečeno držo - kar sklonjeno glavo (puklasto), pa podpiranje na en bok, plus stalno prekrižane noge.....to se nabira in ravno NE koristi.
Skratka, poskusi raje s hladno do ledeno mrzlo vodo in ti bodo noge bolj hvaležne kot pa nakup enega supergrdega opanka. Pa kak evro daj na stran, tako da bo do Miklavža tisto hudo biosinhronsko žgačkanje podplatov že pri hiši.
Vendelina jr.