Pozdravljene!
Kar čakala sem, ker ne vem kaj naj napišem. Ob vseh dedatah v strokovnih krogih medicinskih sester, ob komentarju g. Jelke Mlakar, ki trdi, da sindikati niso krivi, ampak vlada, ob komentarju g. Viranta, sem kar zmedena.
Naše vroče sestre bi kar štrajkale, pa sem tudi sama pomislila, da ni druge rešitve, ker se vlada kar noče delat norca iz ljudi in samo resen štrajk jih spravi vsaj malo k pameti, kar je zelo žalostno. Pa kakor sama ugotavljam, kje bi pa medicinske sestre res štrajkale: nikoli in nikjer, to je resnica. Potrebovali bi močno sindikalno vodstvo, ki ga nimamo, ne na vrhu, ne po posameznih zavodih, z vsemi se da pometat. Zraven tega so nas poskregali med sabo: srednje sestre se jezijo na diplomirane, višje pa so kar ven črtali, to je pa tisto, kar je "voda na mlin" vladi. Neenotne medicinske sestre jim niso nevarne.
Menim, da je vodstvo sindikata že pravi čas zamudilo. Pa vendar zdaj je res zadnji čas, da v resnici organizirajo štrajk medicinskih sester po celi Sloveniji, ker s to vlado se drugače ne da pogovarjati. Če tega zdaj ne bo, nas bojo vsi še naprej imeli za bedake, v našem pomenu sestre usmiljenke, ki vse naredijo, tudi zastonj.
Upam, da bo to prebrala tudi kakšna sindikalna zastopnica in odreagirala; saj sem že poskusila pogovarjat se z vodstvom sindikata, pa se nočejo, poskusila sem pri sindikalni predstavnici v naši bolnišnici, pa se izgovarja, da ona ni nič kriva in nič ne ve.
Lp Pandora
pandora