Mozolji cez noc

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

13. avg 2008 21:58

[citat=--matilda--][citat=--rimljanka--]

 Moja prijateljica je postala hudo mozoljasta, ko je prenehala jemati tabletke (pa da ne govorim še o drugih hudih težavah). matilda[/citat]

 

To pa tudi jaz zelooo dobro poznam

Lep dan in veliko se smejte

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

13. avg 2008 22:18

Zaradi mojih dolgoletnih težav s kožo preberem vse, kar o tem piše.

Moj nasvet je takle:

1. takoj ukini obliže, ki vnašajo v telo novo snov. Po približno enem tednu bi si koža morala opomoči.

2. Pij najmanj 2 l tekočine ( plus tiste v hrani) na dan, da se iz telesa izloči snov, ki pobzroča težave.

3. Kože ne nadleguj z nobeno kremo, bognedaj z žavbo, ki bi ti jo kdo odstopil, ker lahko stanke poslabša.

4. Takoj k zdravniku, ki te bo verjetno poslal h dermatologu. Ker nisi življensko ogrožena, bo najbrž trajalo kar dolgo, zato takoj uporabi nasvet pod 1. in 2.

 

Koža je naš največji organ in nikoli ne pozabi, kaj smo storili z njo. Pomisli, koliko je bilo sončenja. V škatli z obliži poglej navodila. Sem skoraj prepričana, da je tvoja težava vpisana.

Bomo veseli, ko boš povedala, kako si ukrepala. Še bolj, ko ti se ti bo stanje izboljšalo.

 

F r i n a

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

14. avg 2008 6:49

Bom se malo dopolnila frino (bi vrinila kot njeno tocko 3): Koza se hrani predvsem "od znotraj" in prav na kozi se najprej vidi, kaj jes! slepakura

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

14. avg 2008 7:22

Imam jaz take probleme pri kaj več letih kot pri 26ih. Sprobala vse čudeže kemije in matere narave, vključno s prehrano, ampak me imajo očitno preveč radi Letos sem zamenjala še nevemvečkatere KT po vrsti, stanje je boljše, ni pa tipi topi. In kot pravi Frina, dermatolog. In ker ni življenjsko nevarno, sem se naročila po redni poti z napotnico in imam datum v začetku novembra, sicer povezan z drugimi stvarmi (baje me nekje nekdo zastruplja , ker se mi pojavljajo neki sumljivi temni madeži po koži), ampak bom vključila še tole zraven.

Loni Makaroni

slovinkita  

član od: 6.3.2006

sporočila: 248

14. avg 2008 7:41

moja izkušnja je pa taka: moja koža je zelooo, zelooo občutljiva. Vse kar pojem se mi pozna. Sem vegetarjanka in predno sem to postala, se spomnim, da sem po vsaki šnitki posebne salame imela probleme.. danes mi dela probleme majoneza, pop corn, celo orehi..skratka, vse cvrto, mastno. Je pa res, da je prišlo tudi do občutne spremembe v čistosti kože odkar ne kadim več (par let bo že), kar je logično. Torej, paziti je treba na prehrano, podpišem se pod vse točke Frine in slepekure, in čimprej na obisk k dermatologu. Pa prej se pozanimaj kateri je najboljši. Lp, Sara slovinkita

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

14. avg 2008 7:49

slovinkita je napisal/a:
Torej, paziti je treba na prehrano, podpišem se pod vse točke Frine in slepekure, in čimprej na obisk k dermatologu. Pa prej se pozanimaj kateri je najboljši.

 

In katerega bi priporočali v okolici Lj? Vse informacije mi lahko (ali še raje) napišite na ZS, da ne bomo delali reklame.

Sporočilo je spremenil(a) Simona84 dne 14. avg 2008 07:50:29

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

14. avg 2008 8:07

Sploh samo na ZS, ker z imeni tule ne bi...

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

14. avg 2008 8:28

slovinkita je napisal/a:
moja izkušnja je pa taka: moja koža je zelooo, zelooo občutljiva. Vse kar pojem se mi pozna. Sem vegetarjanka in predno sem to postala, se spomnim, da sem po vsaki šnitki posebne salame imela probleme.. danes mi dela probleme majoneza, pop corn, celo orehi..skratka, vse cvrto, mastno. Je pa res, da je prišlo tudi do občutne spremembe v čistosti kože odkar ne kadim več (par let bo že), kar je logično. Torej, paziti je treba na prehrano, podpišem se pod vse točke Frine in slepekure, in čimprej na obisk k dermatologu. Pa prej se pozanimaj kateri je najboljši.Lp, Saraslovinkita

Sicer nisem čisto vegetarijanske sorte, ampak ne jem ničesar od zgoraj navedenega, nobenega mešanega mesa, prekajenih variant, raznoraznih salam, šunk in ostalih mesnin, ker jih pač ne smem iz drugih z zdravjem povezanih razlogov. Kadila nikoli nisem.

 

Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. avg 2008 9:13

Vidim, da je kar nekaj punc, ki so se jim mozolji in ostale nečednosti začele pojavljati tam pri 26-ih.... Jaz sem tudi iz tega kluba. Pa sem od srednje naprej pri kozmetičarki (resda pa sem bila takrat mogoče dvakrat letno). Težave so nastopile kasneje. Sem imela med 26. in 30. letom eno kopico zdravstvenih težav in potem je zadeva udarila tudi na kožo. Leta redne hoje h kozmetičarki in vmes tudi malo k dermatologinji so zadevo močno izboljšala, poleg tega sem mnogo tega v svojih tridesetih letih lepo v glavi predelala in rezultati so seveda vidni. Zdaj tako paše hoditi h kozmetičarki, ko vmes žvrgoli, kako imam lepo kožo! V vsakem primeru pa tole: bolje da težave udarijo ven na periferiji v obliki pikic na koži kot pa kje v notranjosti telesa. In vsaka stvar je za nekaj dobra: problemi s kožo te tako ali drugače disciplinirajo v prehranjevanju. Preprosto nehaš jesti džank svinjarijo in ostalo svinjarijo in to je samo dobro za leta, ki pridejo. In začneš paziti na kožo, ki z leti res postane lepša. Edina nuspojava tega je, da tudi prej kakšne spremembe na tenu opaziš. Na svojem in na drugih. Mene zdaj res motijo kože kakšnih punc (predvsem v moji delovni okolici), kjer mrgoli zamašenih por (in si mislim, hudiča, s plačo, ki jo prejemaš, greš brez problema enkrat mesečno do kozmetičarke in tonik, mleko, kremo, serum in masko si tudi lahko kupiš!) Vendelina jr.

vanilija76  

član od: 29.9.2007

sporočila: 415

14. avg 2008 9:21

Vidim da imate tudi drugi probleme s temi nadležnimi mozolji.Tudi meni so se začeli pojavljati sedaj po tridesetem letu,ampak meni čedalje bolj podkožni,ki pa neznansko bolijo.Ima mogoče katera nasvet glede tega problema? Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti