Hačapuri - gruzijski kruh
Po plesnivem daje, če med umazanim perilom imaš kos (majca) mokrega perila in ne opereš takoj, ali če po pranju pustiš nekaj časa v stroju mokro, takrat perilo daje po plesnivem. Tega neprijetnega vonja pa se da znebiti z dvakratnim pranjem.
Kar se likanja tiče pa prakticiram tako kot so že osale članice napisale, en teden se zrači preden spravim v omaro![]()
Fakin712 tole glede kisa me zanima, ali to vzameš klasični kis ki je namenjen za vlaganje.V naprej lepa hvala za odgovor.
lp
mizarka| Julya je napisal/a: |
Se mi pa včasih zgodi, da ima oprano, pobrano iz stroja, pisano perilo neprijeten vonj. Mogoče katera ve zakaj? Julija |
| tigris je napisal/a: | ||
|
Res je, da vonja, ko je perilo suho, ni več. Kljub temu pa ne diši tako kot drugo oprano perilo. Poizkusila sem že marsikaj, tudi kis, pa čiščenje pralnega stroja (zdaj imam novega), pa je enako. Mogoče bo pa res kaj na tem, da je kaka prešvicana majca kriva. Sinova trenirata košarko in kadar ne perem tisti hip, ko se preoblečeta, mokre majice dam posebej in jih potem naslednji dan operem z drugim perilom.
Julija| frina je napisal/a: |
Bogu bodi potoženo, ampak meni perilo, ki se suši zunaj, in bojda diši po svežem, smrdi. Če perilo, zlikano s parnim likalnikom, zložiš v omaro, preden se posuši, je perilo vlažno in je možno, da smrdi po vlažnem. Kam pa mislite, da grejo tisti litri destilirane vode ? Vsa že ne gre v zrak ! F r i n a |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hačapuri - gruzijski kruh

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem