Življensko zavarovanje

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

10. okt 2009 22:18

LUCIJA99, najboljše, da si preberš odgovor pod mojim nickom nekaj postov nazaj pod to isto temo... odgovor na podobno vprašanje je napisal moj mož, drugače pa je najbolj verodostojna za takšen odgovor zavarovalnica, pri kateri ste sklenili svoje ŽZ. katjushka

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. jul 2012 16:41

Nove teme ne bom odpirala, ničesar ne prosim, ne potrebujem nasveta (trenutno še ne), ampak primer je zanimiv:

pred dobrim mesecem dobim na dom položnico neke slovenske zavarovalnice z ne ravno ogromnim zneskom (23€, če koga zanima) in opominom, da že sedem mesecev nisem plačala premije za življenjsko in nezgodno zavarovanje in naj blagovolim plačat. Ker se tudi slučajno nisem spomnila, da bi kdaj tako zavarovanje sploh sklenila, telefoniram na omenjeno zavarovalnico. Tam so mi prijazno razložili, da sem tega in tega dne, meseca in leta pri njih sklenila zavarovanje, da so mi pošiljali položnice za 3€ in sem jih tudi pridno plačevala, vse do letošnjega leta. Ker sem pri škrtosti seštevek Gorenjke in Škotinje, me je že dejstvo, da bi mirno plačevala položnice po tri evre, pri čemer v najslabšem primeru plačam 1,60€, v najboljšem pa 0,60€ provizije, opozorilo, da nekaj ni v redu. Pa mi rečejo, naj se pritožim preko e-meila. In jim napišem in jih prosim, naj mi pošljejo kopijo te zavarovalne police, da jaz vidim moj lastnoročni podpis na njej.

Ne bom več utrujala - po slabih dveh mesecih pogodbe še nikjer, vmes so me obvestili, da moj zahtevek za prekinitev pogodbe (ki ga nikdar in nikoli nisem poslala) ne morejo resno jemati pred 1. 1.  2013. Glede na to, kakšne temperature in sopara je zunaj, se mi kuha v glavi in resno premišljujem o izletu v prestolnico in srčkanem razgovoru iz oči v oči v (prepričana sem) klimatizirani pisarni. Ampak, ljubčki - - čas dopustov je nastopil in bojim se, da me bodo pošiljali od Poncija do Pilata, haska pa ne bo nobenega.

lp

P.s. Sem pa jezna ko pes!!!!!

cervus

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

10. jul 2012 17:28

 ... hmmm, jaz bi verjetno šla naprej ... če že ne zaradi drugega, da pridem zadevi do dna ....

katjushka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. jul 2012 18:02

Elaphus, ne tega jemati kot napad nate osebno. Predvidevam (na temelju podobne izkušnje pri znanki), da je kakšna tvoja soimenjakinja (ki jih imaš verjetno kar nekaj, ne) sklenila polico in potem na eni točki nehala plačevati. In potem je izterjava šla iskat to neplačnico in so iskali po svojih registrih, morebiti so še kako uparjali podatke in so našli tebe, tiste, ki pa ni plačala, pa ne.

Bi rekla, da je kar nekaj verjetnosti za kaj takega. Vsekakor pa tole lepo uredi in nehaj stokati o sopari in dopustih in klimi in ostalih izgovorih in metaforah o tem, kakšna revica, da si - vedno mora biti nekdo v službi in najti ta primer, potem pa ugotoviti istovetnost tebe s tisto osebo, ki je sklenila polico.

Tudi trenutno še nisi revica. Ampak če se boš samo repenčila in nič naredila, si pa na dobri poti, da pride tvoja zadeva v izvršbo in potem upaj, da te sodna praksa ne bo rubila tako, kot so tiste reveže v Litiji, ki so bili v zamudi s plačilom vode.

Vendelina jr.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. jul 2012 18:15

Na, lejte vi tole, ni dost, da se mi takšna strašna krivica dogaja, zdej me je še vandelina ok...ala!!!!!!!!!!!!!

Hecam se - sem bila že na izpostavi te zavarovalnice v mojem rojstnem kraju, so obljubili, da bodo naredili vse, kar lahko - napisala pa sem to zato, ker sem že mislila plačat tistih 23€, potem sem pa rekla - ups, zakaj pa bi, če mislim, da me neupravičeno terjajo - in želim priti stvari do dna. Jezi me le neučinkovitost birokracije - enostavno vidim, da se preko telefonov in računalnikov zadeva raztegne preko vseh možnih meja in da je najboljši stik vis a vis (saj nisem čisto prepričana, da sem tole pravilno zapisala ).

kar se pa sopare in vročine tiče - tle sem pa uboga, da veš, pa z zavarovalnico ali pa brez - sem tip človeka z izredno ozko toleranco na temperaturo - vse pod 20 in nad 25 je zame čista grozota .

In, Vendelina, dala si mi dobro idejo - kar tukaj na kulinariki bom poiskala soimenjakinjo in ji zabičala, naj, za božjo voljo, takoj plača te premije!!!!!!!

lp

cervus

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

10. jul 2012 18:26

V takšnih primerih je treba imeti v rokah tudi pisno dokazilo, da si kakorkoli urgirala. Ker, če nimaš kaj pokazat, bi eventuelno lahko oni rekli, da nisi mrdnila ob prejemu opomina (kjer je ponavadi napisano, v koliko dneh se lahko pritožiš) in si torej kriva in dolžna. Ker telefonski klic boš težko dokazala. Res ni za čakat s tem na hladnejše dni.

Ognjič

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. jul 2012 19:30

Imam - tri e-meile!

lp

P.s. Aha, narobe ste me razumele - ne čakam na hladnejše dni - sem že vse naredila, kar je bilo v moji moči, mislila sem to, da gredo oni na dopust in se mi bo zadeva zavlekla

cervus

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

10. jul 2012 19:50

elaphus je napisal/a:

 

In, Vendelina, dala si mi dobro idejo - kar tukaj na kulinariki bom poiskala soimenjakinjo in ji zabičala, naj, za božjo voljo, takoj plača te premije!!!!!!!

lp



cervus

 

Ma nisem bla jaz...

jade

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. jul 2012 20:22

hehehehe

lp

cervus

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

10. jul 2012 20:31

Bodi srečna, da ti niso kar naloga (poovdarek na a) za rubež poslali.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti