Tečaj nemščine v tujini

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

tema odprta - 1. jul 2008 20:59 | ogledi: 1.934 | odgovori: 1

Ali je mogoče že katera poslala svojega otroka na tečaj nemščine v Nemčjio (Munchen, Berlin...) z agencijo Kompas in kakšne izkušnje imate?

Hvala

zoja2

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

2. jul 2008 8:55

Pred leti sem bila sama na enomesečnem tečaju v Nemčiji preko Kompasa (Eurocentres). Moje izkušnje: super na celi črti. Imam pa nekaj nasvetov, ki jih seveda lahko vzameš resno ali ne. 1 - šola: super, super, super. Sicer resno delaš, tudi po 8 ur na dan (odvisno od stopnje tečaja, ki ga vpišeš, in izbirnih tečajev v popoldanskem času), ampak nivo pouka in vse, kar spada zraven, je res na višini, se pa tudi zelo zabavaš. Vsak vikend so organizirani eno- ali dvodnevni izleti po bližnji in daljnji okolici z izvrstnim vodstvom (te sicer doplačaš, so pa vredni svojega denarja). Toplo priporočam. TODA: taka šola je zelo draga, vsaj za večino navadnih ljudi. Zato priporočam, da dobro razmisliš, ali ima otroke smisel pošiljati tja - odvisno je predvsem od tega, koliko so stari, koliko že znajo in kakšna je njihova motivacija za učenje jezika. Čimbolje nemščino otrok že obvlada, tem več se bo lahko zraven naučil. Nikakor nima smisla iti v Nemčijo na začetniški tečaj ali pa po samo dveh-treh letih šolskega učenja. Na vsak način mora nemščino že aktivno obvladati, da se lahko sam sporazumeva. Osnov jezika se lahko namreč za neprimerno manj denarja enako dobro nauči tudi doma. Če je namen učenje tujih jezikov, potem izberi šolo, kjer ne bo Slovencev (se pravi - ne takšne, ki je ponujajo agencije in zraven organizirajo še avtobus) in kamor bo tvoj otrok lahko šel sam (z drugimi besedami: ni ravno za otroke), tako da bo prisiljen tuj jezik tudi uporabljati. Če si predstavljaš na taki šoli dve najstnici, najboljši prijateljici, potem ti je jasno, da bosta ves čas presedeli in prečvekali skupaj, nemščina bo pa šla gladko mimo njiju in ju lahko za neprimerno manj denarja na enako dobre poitnice pošlješ v Ankraran ali Bohinj. 2 - nastanitev: naša šola je organizirala tudi nastanitev pri družinah, kar toplo priporočam. Preživela sem prekrasen mesec pri nemški družini skupaj s "sošolkama" - Irko in Italijanko. Tako namreč spoznaš tudi vsakdanje življenje Nemcev, poskrbijo za to, da imaš družbo vrstnikov, po drugi strani pa nimaš istojezičnih sostanovalcev in si prisiljen uporabljati nemščino tudi v prostem času. 3 - Kompas: uslugo, ki ti jo nudijo, krepko preplačaš. Naredijo namreč samo rezervacijo, kar lahko opraviš preko interenta sama doma iz fotelja, za vse ostalo se moraš pa tako ali tako pobrigati sama (zavarovanje, prevoz....) Svetujem ti, da mesto rezerviraš neposredno pri šoli. Obilo zabave in uspeha! lep pozdrav, Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti