Sodniška stavka

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

13. jun 2008 18:45

Nasja,

veš, kje me moti Vendelinino pametovanje?

Dva primera v zadnjih nekaj dneh: pri najemu avtodoma - suvereno je napisala, da jih posojajo na AMZS in da tam o tem tudi največ vedo. NE DRŽI, na AMZS ne izposojajo avtodomov. Se pravi, da je napisala na pamet. Drug primer - ko je Basti spraševala za nasvet pri barvanju sten, je agresivno vsiljevala svojo voljo in poskušala dajati v nič (kot to dobro zna Vendelina) vse nasprotno misleče.

Pri tej temi me v bistvu njeno mnenje ne moti, ker ga nisem brala.

jasna

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

13. jun 2008 18:52

Ja, verjamem. Nihče ni nezmotljiv, tudi če sam  misli tako. Zato je pa prav, da vsak pove svoje mnenje, šele iz tega se lahko izkristalizira končna slika. Če V. pametuje, pa naj. Ni treba utihniti niti njej niti katerikoli drugi! 

Nasja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15858

13. jun 2008 20:19

to, kar je navedla trabi, je pomemben podatek: v Nemčiji, Avstriji, , Angliji, ZDa in še kje ima vsak sodnik po tri, štiri strokovne sodelavce, ki opravijo večino priprav na obravanve, obrobnih del in postopkov in  sodnik samo sodi. Tudi tako opevanemu Dudkoffu, ki je tako zelo solil pamet Slovencem, je ta bistven podatek ušel. NA slovenskih sodiščih je tu in tam kak strokovni sodelavec na enem oddelku.

"Majcika,tudi pot do zdravnika(naprimer kirurga)je trnova .Kirurg pri operaciji odgovarja za najmanjšo napako,pri delu mora biti 100%pri stvari.Da tukaj ne omenjam dežurstev,praznikov in vsega drugega.Delo kirurgov namreč malo poznam.Za kaj pa odgovarja sodnik(tudi tega imam v sorodstvu)?Neprimerno je več doma z družino sodnik kot kirurg.Verjami mi.Pri plači pa ni bistvene razlike.Govorim,ker problematiko dobro poznam."

Drži kot pribito. Sem že v enem prejšnjih pisanj navedla, da je zdravnik težje postati kot sodnik. Zdravnikova napaka je lahko tudi usodna, pri nas sodniška za življenje sicer ne ( nimamo smrtne kazni). Je pa preveč napak pri delu usodnih za sodnika, ker ne napreduje in se mu tako ne zviša plača za 10 ali 15 evrov bruto, če bi vsakih pet let na primer skočil v višji razred. In če ga preveš biksa, ga pač razrešijo - nekaj takih priemrov v Sloveniji poznamo.

Sama namreč od blizu poznam sodniške in zdravniške razvade, navade, početja,napake in še kaj, kar sodi zraven.

In proxima, ponovno občudujem tvojo prinicljivost, slog pisanja in povzemanje dogajanja, in se globoko strinjam z vsako zapisao črko. In bi ti prvi del stavka zapisala tudi v primeru, če bi bila tvoja ost uperjena v drugo smer. Zato ker bi gotovo imela argumente in bi z njimi utemeljevala svoje mnenje in prepričanje.

Ker pač imaš stil.

Nasja, hvala za prijazne besede.

Mamamia

mamamia

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

13. jun 2008 21:03

Saj ne morem verjet! Kakšna debata.... Saj je huje kot na Trenjih!!! veverica

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

13. jun 2008 21:40

Jaz pa bi rekla samo, da le čevlje sodi naj kopitar, pa bo vse lepo in prav. Lp zoja2

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

14. jun 2008 9:32

Ma dajte že mir, a niste že dovolj dežja skuhale?  Je treba vrt oplet.

jade

anemona  

član od: 9.5.2008

sporočila: 124

14. jun 2008 20:32

jade,očitno je zaleglo. anemona

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

14. jun 2008 20:42

Ma kaki, pri nas še vedno dežuje!

Dajte picike, malo heca pa nobeni ne škodi. če bomo složne, bomo morda jutri sončeka ugledale!!!!

Saj me tako ne bomo ničesar rešile, pa če se žive pojemo, hehe

Rajši prespite in jutri kaj dobrega skuhajte in na dobro sladico ne pozabite.

Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti