Večera za pet

STANEJ  

član od: 4.9.2006

sporočila: 186

tema odprta - 5. jun 2008 15:14 | ogledi: 7.178 | odgovori: 17

Zanima me , če tudi vi spremljate oddajo Večera za pet na hrvaškem RTL. Mene je že tri mesece prav prevzela , tako kot so eni zasvojeni z mehiškimi nadaljevankami. Vedno si za to oddajo vzamem čas, tudi če delam na vrtu ali kar koli drugega, pustim in hitim gledat. Sreča , da imamo dve televiziji. Poskusila pa sem že tudi nekatere recepte.

Kaj mislite vi o tej oddaji in če jo tudi spremljate ?

STANEJ

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

5. jun 2008 15:18

RTL žal ne dobim, zato pa zelo pogosto gledam Perfektno večerjo na WOXu. Zanimivo, še posebej ker ne gre samo za kuhanje, ampak tudi za dekoracijo. Lisa

STANEJ  

član od: 4.9.2006

sporočila: 186

5. jun 2008 15:29

Vsak dan ob 19.10. http://veceraza5.rtl.hr/about/. Zanimiva oddaja , v bistvu tekmovalna. Kuha pet tekmovalcev (amateri kot mi ) , vsak dan eden in potem se ocenjujjeo , v petek pa določijo zmagovalca in potem tekmujejo še zmagovalci. Nagrade so tudi lepe . Zmagovalec tedna dobi 5500 kun , vsak tekmovalec pa 1000 kun. Vmes ga eni tudi kiksajo , da se ne posreči kot so si zamislili . STANEJ

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

5. jun 2008 15:57

Ja, jaz to že zelo dolgo gledam.

Mi je super oddaja. Če le imam čas gledam. Najbolje pa mi je, če vidim cel teden, tako da sem "na tekočem" kaj se dogaja.

Tudi pri nas bi lahko naredili kakšno podobno oddajo

Lp

MM

simOnetka  

član od: 22.2.2007

sporočila: 17

10. jun 2008 18:36

jst tut spremljam to oddajo kadar sem doma. smo se pa v naši vasi pogovarjali da bomo to izvedli in da bo vsak vikend to potekalo. Ampak mislim, da bo še malo za počakat, ker je sedaj lepo vreme Sonce sije zate (J. Joyce)

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. jun 2008 19:40

Slovesno razglašam in objavljam, da bo nekako tam nekje v septembru  (ali oktobru, kaj pa vem), leta gospodovega 2008 (ali bi bilo bolje, da napišem anno domini??? ) v tej oddaji (Večera za pet) gostoval ali kuhal ali kaj že tam delajo (med tednom na žalost nimam RTL televizije) mož članice kulinarike, ki sliši na vzdevek Pegasti (članica, ne mož). Vabim vas k ogledu, da me boste potem objokovali in razumeli, kako trpim, kadar sem povabljena k njim na kosilo (oziroma na karkoli kuhanega).

LP

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

10. jun 2008 19:55

elaphus, zloba zlobna.......itak pa vem, da ful nakladaš........

rimljanka - zasebno mnenje

pegasti  

član od: 7.1.2003

sporočila: 258

10. jun 2008 20:15

Hm, hm ... ... ja g. Pegasti (torej moja boljša polovica) bo na "Večeri za 5". Elaphus je pa ...! Pa nič zato. Ne bom povedala, kateri tekmovalec je, da ga ne boste preveč skritizirale. Kdaj pa bo res na sporedu, pa še ne vemo. Enkrat v jeseni. PS A nisem srečnica, da moj dragi rad (in dobro, ne glede na Elaphusino mnenje) rad kuha

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. jun 2008 9:25

Tega programa v kabelskem paketu, ki ga plačujemo, ni. Želim dober nastop soprogu od pegaste kolegice. Dasiravno mene malo živčno delajo oddaje, v kateri eden v kadru kuha, vmes ga pa voditelj oddaje nekaj nadleguje z vprašanji, za povrh pa še kak tretji lik prekomerno duhoviči.... V tem kontekstu tudi nikoli nisem razumela, zakaj pri kuhanju z Damjanom ena ženska zraven teži s kamero.....? Sem pa vernik britanske javne televizije. In njenih satelitskih programov. Skladno s tem relativno redno sledim oddaji Masterchef. Tam izbirajo amaterje, ki mislijo, da znajo kuhati in ki bi radi svojo kariero nadaljevali kot kuharji. Ljudje tekmujejo v naslednjih disciplinah: - kreativnost - imajo kakih 9 sestavin, ni treba uporabiti vseh, ampak morajo izbrati nekaj sestavin in iz tega nekaj pripraviti, - odzivnost in hitrost; tisti, ki so se uvrstili naprej pri kreativnosti, morajo en dan delati v kuhinji, kjer je treba hitro delati - ponavadi jih dajo v kakšno prčvarvnico hamburgejrev in morajo potem blazno dolgo blazno hitro peči hamburgerje, vmes ves čas letijo naročila.... in potem se nekje na tretji uri ljudje začnejo malo jokati. Sem pa videla tudi, kako so se sesuli pri pripravi kebabov.... - priprava celega obroka z vsemi hodi. In potem zadevo ocenjujeta dva profi kuharja, ki imata zelo različni estetiki. Eden je minimalist, eden je pa hedonist. Nobeden od njiju pa se sploh ne trudi, da bi politično korektno povedal, kaj si misli o izdelkih. Izjave v stilu "kako si mogel čisto dober obrok pokvariti s TOLE omako?", pa "a je še kakšna sestavina, ki je NI tule notri"" in "čestitam, uspelo ti je iz krompirja narediti nekaj, kar nima imena!", "to, če se nič ne prismodi, še ne pomeni, da znaš kuhati"......... tam letijo non-stop (joj, kako bi se stokalo, če bi se kaj takega reklo na slovenskih televizijah, po moje bi se kakšen topic na to temo odprl....."k je tko grozn k je eden reku da je un neki zan"č naredu, men je to tko žaljiu k s"m tol"k strpna, misl"m men gre tak folk tol"k na jetra!") Oddaja je dobra predvsem zato, ker vmes leti ogromno duhovitih domislic in poleg tega ogormno edukativnih vsebin v smislu, kaj gre skupaj in kaj ne, kako se kombinira, kako se naredi tematski obrok, kako se naredi klasična jed in do kod jo je smiselno reinterpretirati in od kod naprej ne. Anyway, ker bibisijevci ne zmorejo narediti zanič izdelka, priporočam vsem, če vam kabel to dopušča, da jo pogledate. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti