Prevleke za zobe

andda  

član od: 3.10.2007

sporočila: 70

tema odprta - 5. jun 2008 10:28 | ogledi: 13.824 | odgovori: 17

Spet imam eno "zobno" temo in me zanimajo vaše izkušnje in mnenja. Odločam se za brušenje nekaj sprednjih zob in moj zobozdravnik mi je predlagal prevleke iz cirkonija, prednost je v tem, da je ta material brez kovin in se da lepše oblikovati, zob baje izgleda bolj naravno... Je pa razlika v ceni cirkonija in porcelana kar precejšnja, porcelanasta prevleka stane 280 €, iz cirkonija pa 440 €, vsaj pri mojem zobozdravniku je taka cena. Sem že malo pobrskala po spletu, me pa zanimajo vaše izkušnje.

Hvala!

andda

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

5. jun 2008 10:45

Poglej se v ogledalo in se na vsa usta zasmej.

Če ti ustnica prekriva dlesen in še kak milimeter zaba ob dlesni, potem bodo kovinsko porcelanske prevleke popolnoma zadostile estetskim zahtevam nadomestkov.

Če pa se ti vidi še dlesen, pa ti vsekakor priporočam brezkovinsko keramiko.

Aki

srcektorta  

član od: 13.5.2008

sporočila: 153

5. jun 2008 19:19

zakaj ne greš v srbijo delat ,vsi porcelanasti zobje za 300€? srcektorta

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

5. jun 2008 19:34

Pred leti sem izgubila eno enko v nesreči. Naredili so mi kovinski vsadek, nanj naredili keramično prevleko. Zaradi alergije na kovino sem imela težave. Ko sem z jezikom šla čez kovino, me je kar zmrazilo in v ustih sem imela kovinski okus. Ped dvemi leti mi je moja nova zobozdravnica predlagala cirkonij. Razložila mi je prednosti, kvalitete in seveda tudi ceno. Odločila sem se za cirkonij. Zob je identičen moji obstoječi enki. Tudi dlesen okrog zoba se je pozdravila, meso se je lepo zaraslo nazaj. Upam, da ti moja izkušnja pomaga. Jaz sem za cirkonij. Pravijo, da je večen. PACKA

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

6. jun 2008 12:57

aki je napisal/a:

Poglej se v ogledalo in se na vsa usta zasmej.

Če ti ustnica prekriva dlesen in še kak milimeter zaba ob dlesni, potem bodo kovinsko porcelanske prevleke popolnoma zadostile estetskim zahtevam nadomestkov.

Če pa se ti vidi še dlesen, pa ti vsekakor priporočam brezkovinsko keramiko.

Aki

Tu ne gre za debato kovinska-nekovinska, ampak za vrsto nekovinske prevleke. Kovinsko-porcelanska prevleka je (lahko) lepa, vendar ni primerljiva z brezkovinsko varianto.

Cirkonij je pa novejši material, ki ima pač še več prednosti...

Če je tehnik dober, se naredi tudi polna porcelanska prevleka tako, da se ne loči od naravnih zob.

čoko

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

6. jun 2008 13:30

Samo nekaj bi dodala, pa če se motim, me popravite. Cirkonij JE kovina. Z vrstnim številom 40, spada med prehodne kovine. V elementarnem stanju izgleda tako: www.chemsoc.org/zr_data.jpg" target="_blank">http://www.pse.pbf.hr/images/elementi/www.chemsoc.o Snov, iz katere delajo zobe, pa je cirkonijev(VI) oksid, ki je bele barve. Je izredno trden, vzdržljiv, pa tudi biološko ustrezen. Po moje je formulacija "ne vsebuje kovine" napačna. Dejstvo pa je, da pacienti to vrsto kovine lažje prenašajo. Atina

čoko  

6. jun 2008 13:38

Atina je napisal/a:
Samo nekaj bi dodala, pa če se motim, me popravite. Cirkonij JE kovina. Z vrstnim številom 40, spada med prehodne kovine. V elementarnem stanju izgleda tako: www.chemsoc.org/zr_data.jpg" target="_blank">http://www.pse.pbf.hr/images/elementi/www.chemsoc.o Snov, iz katere delajo zobe, pa je cirkonijev(VI) oksid, ki je bele barve. Je izredno trden, vzdržljiv, pa tudi biološko ustrezen. Po moje je formulacija "ne vsebuje kovine" napačna. Dejstvo pa je, da pacienti to vrsto kovine lažje prenašajo. Atina

No, če smo pikolovski, potem je vsaka prevleka "kovinska". Polna porcelanska ima za osnovo aluminij...

Gre za to, kaj je prva plast prevleke- ali je vse belo, ali je nanos na čisto kovinski osnovi...

čoko

andda  

član od: 3.10.2007

sporočila: 70

6. jun 2008 17:04

res hvala, vaši nasveti so zelo dobrodošli in mi bojo olajšali odločitev! andda

enaMarjetka  

član od: 31.7.2006

sporočila: 73

6. jun 2008 18:09

Kje v Srbiji pa pridejo 300 EURov? Ali lahko dobim naslov zobarja in kako dolgo je treba čakat? Lp enaMarjetka

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

7. jun 2008 14:18

Na enem drugem forumu je nekdo postavil vprašanje v stilu - zakaj vam je samoumevno vzeti kredit za avto, poletne počitnice - za svoje zdravje pa ne? lp, vanjatajnsek

čoko  

7. jun 2008 17:13

vanjatajnsek je napisal/a:
Na enem drugem forumu je nekdo postavil vprašanje v stilu - zakaj vam je samoumevno vzeti kredit za avto, poletne počitnice - za svoje zdravje pa ne? lp, vanjatajnsek

To se tudi jaz vedno sprašujem...

In zakaj ni problem dat 20 ali 30 eur vsak mesec (ali več) za frizerja, 15 eur za očistit zobni kamen enkrat letno je pa nezaslišana cena...

Pa kako to, da je 5 ali 6 eur za medzobne ščetke prevelik strošek, škatla cigaret ali 2 kavici na dan pa samoumevni...

čoko

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti