Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda
| marelica je napisal/a: |
Sicer pa sem na sosednjem forumu brala, da je po večini vrtcev zaželjeno, da se prinese izdelke z deklaracijo. Lahko tudi torto, vendar ne doma narejeno. marelica |
Na deklaraciji mora pisati, da se izdelek lahko hrani na sobni temperaturi. Tako da torte in sladice, ki spadajo v hladilnik, na žalost odpadejo.
Mislim, da se tu ne gre za vrtce na podeželju ali v mestu, ali za kaprice vzgojiteljic, ampak zaradi standardov, ki jih imajo v vrtcu in so zelo strogi.
Pri nas "poletni" otroci praznujejo skupaj, tako da se mame zmenimo, kaj bomo prinesle. Poleg sokov in zapakiranih rezin (kinder ali gorenjka), smo kupili še milne mehurčke za vsakega, ali balone za napihnit, kar si potem vsak odnese domov.
matildaVeliko let sem delala v vrtcu in vem, da je najboljše in edino pravilno prinesti sadje, ki ga različno oblikujejo v oddelkih. Lahko delajo sadne kupe, celo sadje dekorirajo na krožnike ... Sedaj pa ja ni problem dobiti sadja. Hujše je, če je rojstni dan pozimi. Pa tudi takrat se znajdejo, brez skrbi. Z malo stvari se da narediti za otroka zabava, ki se jo bo spomnil še kdaj. Vsekakor je pomembna vsebina praznovanja in ne hrana.
Pa lepo naj praznujejo,
dh
Pri nas smo v vrtcu, pozneje pa še v šoli, upeljali lepo navado, da otroci za rojstni dan prinesejo sveže sadje. Mojidve sta navdušeni, vem pa, da nekateri otroci tega ne marajo...
Za domače pecivo so ti pa že predhodnice napisale in mislim, da je tako tudi prav.
jasnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda

Goveja juha z valjanimi rezanci