Prestavljanje menstruacije

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

2. jun 2008 12:20

Jaz se strinjam z Vendelino!

 

Nikoli ne kompliciram in se ne obremenjujem, ali dobim menstruacijo na dopustu, ali ne. Mi to sploh ne predstavlja nobenega problema. Če je je, če ni ni. In prav tako jaz ždim s to zadevo 6 dni. In edinokrat uporabljam tampone, če sem na morju ali kje ob vodi.

Še moj ginekolog se mi je zadnjič smejal, ko nisem vedela, kdaj sem jo imela nazadnje: A ti sploh veš, da jo imaš??? Pa sem razložila, da pač ne polagam nobene pozornosti na to, zame so ti dnevi takšni kot vsi drugi, vem, da jo imam že vsa leta redno... Kdo bi se s tem obremenjeval? Je veliko drugih zadev v življenju, ki so mi pomembnejše...

lidka

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

2. jun 2008 12:27

Meni se pri mojih letih tudi ne zdi več nič posebnega met menstruacijo na dopustu, če je to kolikor toliko normalen dopust. Saj so tamponi, pa je vse rešeno... Če pa se že odločiš za prestavljanje, si daj raje tako, da bo zadeve konec pred dopustom (ali v prvih dneh), ker če sicer ne jemlješ tabletk, ne veš, kako jih telo sprejema in ti kakšni glavoboli in drugi stranski učinki res znajo pokvarit dopust bolj, kot še nevemkaka menstruacija...

Tista skodelica je pa tudi meni fuj. Sploh na dopustu. Saj ne moreš kar vse vtikat v sebe. In če voda ni pitna, potem tudi ni dovolj čista za oprat zadevo. Infekcije v tistem področju pa niso hec. Sploh, če še nimaš otrok... Pa že rajši zmečem kup denarja za sterilne tampone in čistilne robčke.

čoko

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

2. jun 2008 12:49

Ja, ce gledam nazaj, je bil eden pomembnih mejnikov na moji poti do odrasle zenske takrat, ko sem menstruaciji zacela pravit "imam fešto" in ne "sem bolna". Jaz bi jo prestavljala, ce bi ravno sla na pesacenje v Santiago de Compostello in ne bi vedela, kje na moji poti bo naslednji sekret s tekoco vodo, pri normalnih pogojih dopustovanja se mi pa s tem res ne ljubi ukvarjat (lani sem se hecala "naj imajo se morski psi kaj od tega..";)))) Kar se prestavljanja s hormoni tice: hormoni niso nikakrsni strupi, jemljejo se v minimalnih kolicinah (kontracepcijske tablete dandanes imajo v primerjavi s tistimi izpred 30 let zelo majhne kolicine hormonov), in velika vecina zensk nima zaradi njih nikakrsnih tezav (jaz takoj zamenjam 6 mesecev jemanja tablet za en sam PMS). Tistim, ki jih imajo, je seveda treba verjet in v skladu s tem ukrepat - menjava preparata (niso vsi enaki) ali menjava metode. Nismo vsi za vse, kot je rekel tisti ucitelj iz Toma Jonesa...:))) lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jun 2008 12:57

Pa kakšna je tista vražja skodelica - mislim, a bi se morda dala uporabit za muštr za pralineje? Slikico, prosim... Vendelina jr.

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

2. jun 2008 13:24

Ena od opcij je tudi Mirena (hormonski maternični vložek). Ne za prestavljanje menstruacije, ampak je enostavno nimaš več. Jaz je že 5 mesecev nimam in sem že skoraj pozabila, kako to izgleda. Pa tudi ti hormoni so neškodljivi, ker delujejo lokalno, ne tako kot pri tabletah.

lp Saša

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

2. jun 2008 13:28

Punce, punce...A ste že pozabile, kako to gre v mladih letih? :) Zase vem, da je bil dopust s fantom v časih, ko sva še živela vsak pri svojih starših in se zaradi razdalje nisva uspela srečati tako pogosto, kot bi si želela, ena redkih priložnosti, da sva se res neomejeno predajala spolnim radostim in med takim dopustom je bila pa mestruacija čisto odveč... Vanilija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

2. jun 2008 13:39

Basti je napisal/a:

Ena od opcij je tudi Mirena (hormonski maternični vložek). Ne za prestavljanje menstruacije, ampak je enostavno nimaš več. Jaz je že 5 mesecev nimam in sem že skoraj pozabila, kako to izgleda. Pa tudi ti hormoni so neškodljivi, ker delujejo lokalno, ne tako kot pri tabletah.

lp Saša

 

basti, da je nimaš več, gre tudi brez mirene....kar tako, po naravni poti, hihihi...Mamamia

mamamia

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

2. jun 2008 13:50

Oooooooooo Mamamia, vem da gre tudi po naravni poti, samo jaz tega ne bi rada (vsaj še kakšno leto ne)! Imamo z enim preveč dela zaenkrat. Zato Mirena, ne zaradi menstruacije, to je le stranski učinek.

lp Saša

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

2. jun 2008 14:01

Moja mnenja: 1. če je to edina možnost, da sta s fantom sama, potem prestavi. To res ni noben bau-bau. Jaz tega v svojih letim ne počnem več, so tamponi, ki rešijo zadevo. pa tudi glede kopanja v morju, se kopam že tretji dan tako da ne zamudim preveč morskih radosti. Je pa seveda lepše, če si takrat fraj tega, ja! Ko pa sem v mladih letih prestavljala, se mi je ciklus čisto zmešal za nekaj časa, a k ot pravi Proxima, sedanje tabletke so drugačni od nekdanjih! 2. Tudi jaz sem si nabavila tisto čudežno skodelico lunette, pa meni se res ni obneslo. Glede higiene doma nimam pomislekov, je pa kar packarija to menjavanje, praznjenje in vse kar sodi zraven. Meni je še zelo "neudobna" kar naprej mi leze dol...skratka..od začetnega navdušenja mi je ostalo bore malo. Bom pa še mal poskušala, ker je bila zadevica kar draga.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti