Pomoč

ledenka  

član od: 1.3.2008

sporočila: 201

tema odprta - 24. maj 2008 15:11 | ogledi: 1.842 | odgovori: 1

Pozdravljeni morda tema ni prav za pod to kategorijo foruma, a jaz rabim pomoč in velikokrat ste mi pomagali, tako da tudi danes prosim za pomoč. Jutri je v naši župniji obhajilo in jaz sem dobila nalogo da bilo kaj in bilo kako dolgo sestavim govor, ki ga moram prebrati prvoobhajancem. Besedilo naj bi se začelo z dragi prvoobhajanci a ima kdo kakšno idejo kaj naj napišem...?? razmišljam že dolgo časa pa nevem kako sestaviti tole da bo otrokom starim 10 let zanimivo hvala že v naprej ledenka

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

24. maj 2008 18:11

Dragi prvoobhajanci! Kdo je bolj vesel danes, vi ali vaši starši? Težko vprašanje. Verjetno oboji. Ampak bi rekel, da vi. Soglašate? Imam namreč izkušnje, da ste zadnje dneve komaj čakali današnji dan. Je res? Zdaj pa bodimo odkriti in priznajmo, česar smo se veselili? Obleke, ki je danes slovesnejša kot je sicer. Deklice lepe frizure? Najbrž tudi ne. Hrane, pijače …? Ne. Mislim, da to niso tiste stvari, ki bi vas najbolj veselile. Nekaj vas je veselilo, nekaj vas je vleklo, neko notranje hrepenenje, za katerega dostikrat samo ne vemo kaj je, še odrasli ne, kaj šele otroci – zato vam bom pomagala in povedala, kdo vas je vlekel, privlačil, vabil, vas veselil in ustvarjal hrepenenje. Mogoče pa vendarle nekdo ve, kdo bi to mogel biti? … To je Jezus, ki je Bog in človek, ki ima vse rad, še posebej otroke. In danes vam prihaja naproti in hoče pri vas ostati. Zdaj pa recite, ali je to sreča? Dragi otroci, ostanite Božji otroci tudi po današnjem dogodku, ne mečite biserov prašičem, kakor beremo v Svetem pismu – ostanite taki vse svoje življenje! Zdaj pa recite, če to ni slovesen dogodek, ne samo za otroke, ampak tudi za vas, dragi starši. Nemalokrat se kateremu od staršev orosijo oči v tej sreči, ki se je še premalo zavedajo. Dragi starši! K temu vašemu uspehu vam iz srca čestitam in še bolj želim, da bi tudi po današnjem dogajanju sprejemali svoje otroke kot Božje otroke z istim žarom in isto ljubeznijo kot danes. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti