Masa od štorklje

lex  

član od: 19.7.2007

sporočila: 25

tema odprta - 8. maj 2008 20:02 | ogledi: 1.295 | odgovori: 1

za nalogo sem dobila, da naredim bratrančku torto za prvo obhajilo. do sedaj sem ponavadi vse kupila v trgovini in posadila vse skupaj ali na smetano ali pa na čokoladni preliv čez torte. Do ticine mase ne pridem, ker mi je LJ ali MB predaleč, da bi benz samo za tole zapravljala. Zanima me predvsem za tole maso za delat rožice, kjer je zraven mleko v prahu. Imam majhno pupiko, ki pije adaptirano mleko Aptamil3.

Ali lahko uporabim tega, ali morem kupit, tistega čisto navadnega od LJ mlekarn?

lex

lex  

član od: 19.7.2007

sporočila: 25

8. maj 2008 20:42

štorklja je napisal/a:
Ne mi grozit, prosim. Jaz sem štorklja in imam dober spomin in bom vam vsem kar odložila prtljago, ko bom letela mimo vaše hiške. . Torej, če sem prav razumela, želite izdelovati figurce iz mase. Na tečaju nam je naša inštruktorica povedala recept in upam, da je pravi in vam bo v pomoč. Torej potrebujete; 30 dag sladkorja v prahu 22 dag mleka v prahu 3 dag masla 2-3 beljake Vse to zmešajte in oblikujte. Masa je res fantastična, ni pa čist bele barve. Upam, da kaj podobnega na kulinariki še bilo predstavljeno. V nasprotnem primeru se opravičujem, če sem kateri ukradla recept in živela v zmoti, da edina vem recept za to maso . Lepo se imejte in bodite pridne.
no tole maso sem imela v mislih lex

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti