Repa

Alenka Š  

član od: 5.9.2001

sporočila: 194

tema odprta - 22. okt 2002 10:24 | ogledi: 3.873 | odgovori: 3

Pri sorodnikih sem dobila repo (surovo, ne kisano) pa ne vem kaj naj z njo. Prosim za kakšen recept oz. nasvet kako naj jo pripravim.

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

22. okt 2002 11:43

Meni je vsec sladka repa. Repo olupis, narezes na manjse kocke in skuhas v slani vodi (15-20 minut). Jaz dodam tudi malo kumine. Potem pa na suho preprazi zlico sladkorja, ko zacne karamelizirat dodaj zlico moke - v receptih pogosto delajo to na mascobi, meni je pa vsec brez. Stresi gor repo in zalij z vodo v kateri se je kuhala, se malo malo pokuhaj da se zgosti. Za boljsi okus lahko dodas malo mleka ali smetane. Zraven ponudis pire krompir. Pa surova je tudi dobra. LP, R.

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

23. okt 2002 7:39

rebecca, način priprave kot ga opisuješ ni najboljši, ker s kuhanjem odlivamo vodo in vse v vodi topne minerale in vitamine.....poizkusi rajši repico ,korenček,kolerabico itd....dušiti na maslu predvsem v lastnem soku, ki ga zelenjava izpusti,prej in po tem pa malo vode dolijemo in dodaj rjavi sladkor. kakšno žličko in kar duši s sladkorjem vred.....če se posuši, pa malo zalij z vodo, na koncu pa pusti povreti-posušiti...takšna zelenjava je bolj zdrava in polnejšega okusa....skoraj nobene zelenjave ni potrebno kuhati, temveč jo dušimo z zelo malo vode , katero na koncu vedno povremo-posušimo in tako nam ostane poln okus...res pa je, da je potreebna večja kontrola kot pri kuhanju, da se nam ne zasmodi.....če pa delate braz maščobe, pač delajte brez maščobe..... Herman Teron

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

23. okt 2002 15:59

Zanimiva modifikacija, morda jo bom kdaj celo poskusila pri repi. Na ta nacin pripravljam glazirano korenje in cebulo, repe pa ne. Sladka repa kot sem jo opisala pa je bolj spomin na babicino kuho, in je omaka ne priloga. Brez mascobe delam pa samo zaradi okusa.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti